Corporate 26/10/2022

AG wint 3 Decavi-trofeeën voor Levensverzekeringen

Op woensdag 26 oktober vond de 23ste uitreiking plaats van de Decavi-verzekeringstrofeeën Leven. AG viel driemaal in de prijzen. Volgens de jury biedt AG het beste Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen aan. AG sleepte ook de Trofee voor Maatschappelijke Inzet-Communicatie in de wacht, voor zijn campagne ter preventie van huidkanker. En met de Trofee van de Makelaar ging AG voor de 9de keer op een rij met de meest prestigieuze prijs van alle verzekeringstrofeeën aan de haal.


Trofee van de Makelaar


Terwijl in alle andere categorieën een jury van experts de winnaar bepaalt, wordt de Trofee van de makelaar (voor Levensverzekeringen) toegekend op basis van een bevraging bij leden van de makelaarsfederaties FVF (Federatie voor Verzekerings- en Financiële tussenpersonen) en Feprabel (Féderation des Courtiers en assurances et Intermédiaires de Belgique). Zij beoordeelden verschillende aspecten van hun samenwerking met verzekeraars, zoals de dienstverlening, de kwaliteit en het innovatieve karakter van hun verzekeringsproducten, de aangeboden IT-hulpmiddelen, het respect voor de deontologische code, voor de verzekeringsmakelaar en vooral de strategie. Volgens de makelaars is AG de verzekeraar die hen de meeste toegevoegde waarde biedt. 

Edwin Klaps, Managing Director Non-Life & Broker ChannelEdwin Klaps, Managing Director Non-Life & Broker Channel:
“Het vertrouwen dat de makelaars jaar na jaar in ons uitspreken, geeft ons een boost om door te gaan op ons elan. Ook in tijden van toenemende digitalisering blijven onze distributiepartners essentieel in onze strategie. We blijven ervan overtuigd dat we dankzij hen en met hun expertise en klantgerichtheid onze klanten de allerbeste en meest persoonlijke ervaring kunnen bieden, met producten en diensten van topniveau.”


Eerder dit jaar won AG ook al voor de 9de keer op een rij de Trofee van de Makelaars voor Niet-Levensverzekeringen. 


Trofee Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen


AG won daarnaast voor de 6de keer de Trofee voor het beste Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen. Het VAPZ-gamma van AG biedt zelfstandigen heel wat troeven, zoals een gewaarborgd rendement dat top is in de markt en de bescherming van hun gezin dankzij aanvullende dekkingen in arbeidsongeschiktheid en overlijden. 

Frédéric Van Dieren, Commercial DirectorFrédéric Van Dieren, commercieel directeur:
“De vergrijzing en de betaalbaarheid van de pensioenen zijn al jaren een actueel debat, niet in het minst voor zelfstandigen. Zij rekenen meer dan ooit op hun verzekeraar of makelaar voor advies en begeleiding. Met zijn VAPZ biedt AG zelfstandigen een zeer volledig product, dat ze optimaal kunnen afstemmen op hun behoeften.”

 


Trofee voor Maatschappelijke Inzet-Communicatie


Uit de statistieken blijkt dat een op de vijf Belgen vroeg of laat getroffen wordt door een vorm van huidkanker. Bovendien wordt elk jaar bij 44.000 nieuwe patiënten huidkanker vastgesteld. Daarom installeerde AG afgelopen zomer - in samenwerking met Sundo, de Stichting tegen Kanker en de universiteiten van Leuven (KUL) en Maastricht - slimme, geconnecteerde verdeelpalen van zonnecrème aan de Belgische kust en op bepaalde festivals. Voorbijgangers konden zich er gratis insmeren. Op een scherm lazen ze de UV-index op de huidige locatie af en kregen ze concreet advies mee om zich te beschermen tegen de UV-stralen. Voor dat initiatief ontving AG nu de Trofee voor Maatschappelijke Inzet.  

Rob Maes (AG)Rob Maes, directeur Strategic Marketing, Customer Insights & Analytics: 
“AG is supporter van het leven. Met de verdeelpalen zetten we onze slogan in de praktijk om: ze sensibiliseren de bevolking en bieden bescherming aan zonnekloppers die hun zonnecrème vergeten zijn. Een echte win-win.”


AG won de Trofee voor Maatschappelijke Inzet-Communicatie voor het tweede opeenvolgende jaar. Vorig jaar kreeg AG de prijs voor zijn actie ‘Allen tegen eenzaamheid’ en voor een unieke tentoonstelling rond het thema ‘Juwelen met een grote boodschap’, in samenwerking met de vzw Stop Darmkanker.

 

     
Foto’s