Corporate 21/12/2022

Vrouwenwielerteam AG Insurance - NXTG wordt AG Insurance - Soudal Quick-Step in 2023

AG Insurance - NXTG verwelkomt Soudal en Quick-Step als nieuwe cosponsors. Het vrouwenteam van CEO Patrick Lefevere, teammanager Natascha den Ouden en ploegleidster Jolien D’hoore verschijnt vanaf 1 januari 2023 aan de start als AG Insurance - Soudal Quick-Step.


AG Insurance - Soudal Quick-Step is uniek in het Belgische vrouwenwielrennen. Het team is erop gericht om jonge talenten te ontwikkelen en naar de wereldtop te brengen. Het wil hen optimaal professioneel omkaderen en alle kansen geven om zich op hun eigen tempo te ontwikkelen. Het beschikt daarvoor over een drieledige opleidingsstructuur, met een U19- of juniorenploeg, een U23-opleidingsteam en vanaf 2023 ook een eliteteam.

 

Duurzaam groeien


“Om de top van het vrouwenwielrennen te verbreden, moet je werken vanaf de basis”, legt teammanager Natascha den Ouden uit. We zijn blij dat ons verhaal van duurzame goei aanslaat: de afgelopen maanden hebben we niet alleen nieuwe jonge talenten aangetrokken, maar ook ervaren rensters om de jongeren te begeleiden. We hebben voor volgend seizoen ook een eliteteam gevormd, dat voor de helft bestaat uit meisjes die doorgroeien vanuit ons U23-team. En met Soudal en Quick-Step hebben we nu naast AG Insurance twee nieuwe sponsors aangetrokken die een hart hebben voor de koers, die rotsvast geloven in ons verhaal en die ons de nodige stabiliteit bieden om verder te groeien.”

 

Iconische sponsors van het wielrennen


Soudal en Quick-Step zijn iconische namen in het mondiale wielrennen. Voor Ruben Desmet, President van Unilin Flooring, was het een logische keuze om ook in het vrouwenwielrennen te stappen: "Volgend jaar sponsort Quick-Step het professionele mannenwielrennen voor het 25e jaar op rij. De ploeg en ons bedrijf zijn samen gegroeid door onze gedeelde waarden: passie, uitmuntendheid, ondernemerschap en, respect. Het is dan ook een logische stap in ons gezamenlijk verhaal om ook de vrouwenploeg, AG Insurance – Soudal Quick-Step, te ondersteunen. Zo steunt Quick-Step een nieuwe generatie rensters om uit te groeien tot de top van het vrouwenwielrennen."

 

Dirk Coorevits, CEO van Soudal: “We zijn oprecht trots sponsor te zijn van een ambitieus project als het team van AG Insurance - Soudal Quick-Step. Onze corporate baseline is ‘BUILD THE FUTURE’, en dat is nu net de missie van het team: naast een team op hoog niveau jonge talenten opleiden om in de toekomst de top van het Belgische vrouwenwielrennen te verbreden. We geloven rotsvast in het project, dat volledig past binnen onze aanpak om via sponsoring het merk Soudal verder uit te bouwen. Het sluit ook perfect aan bij onze overtuiging om in alle aspecten van onze bedrijfsvoering, ook sponsoring, inclusief te werken.”

 

Ook Heidi Delobelle, CEO van AG, verwelkomt de nieuwe cosponsors met open armen:

 “Als eerste titelpartner van het team zijn we verheugd om Soudal en Quick-Step, twee iconische bedrijven in de wielersport, te verwelkomen als cosponsors. Door onze krachten te bundelen, investeren we in de verdere professionalisering van AG Insurance – Soudal Quick-Step als team en van een hele sportdiscipline. Ons project met een drieledige opleidingsstructuur is namelijk uniek in het Belgische vrouwenwielrennen en wat ons betreft een voorbeeld. We kijken het nieuwe wielerseizoen dan ook met volle vertrouwen tegemoet en zijn razend benieuwd om te zien hoe onze jonge talenten zich verder zullen ontwikkelen met de hulp van ervaren rensters en ploegleidster Jolien D’hoore."

 

Toenadering tussen vrouwen- en mannenteam


Soudal en Quick-Step zijn ook al de titelsponsors van het mannenteam van Patrick Lefevere. Wijst dat op een toenadering tussen het mannen- en het vrouwenteam? Patrick Lefevere beaamt: “Dankzij de steun van onze sponsors kunnen we niet alleen het vrouwenteam zelf verder ontwikkelen, maar ook de gehele omkadering, het materiaal en de trainingsfaciliteiten verder professionaliseren. We hebben de ambitie om op termijn onze plaats te claimen in het vrouwenpeloton zoals we ook gedaan hebben bij de mannen. Dat doen we door jonge talenten op te sporen en hen een duidelijk en duurzaam groeipad aan te bieden, in de geest en de cultuur van de Wolfpack. De synergieën en de samenwerking tussen beide teams biedt op dat vlak alleen maar voordelen.”

 

Nieuwe wieleroutfits voor het seizoen 2023


AG Insurance-Soudal Quick-Step onthulde meteen ook de wieleroutfits voor het seizoen 2023. De outfit is van het sportmerk Castelli. Blauw blijft de hoofdkleur van de wielertrui en broek. Op de wielertrui valt de horizontale witte streep op, die hoofdsponsor AG Insurance vermeldt. Cosponsors Soudal en Quick-Step prijken op de mouwen. De rensters zullen de trui vanaf 2023 dragen in heel wat toonaangevende wedstrijden.

     
Foto’s
  • TRAINING WOMEN-8263_1-jpg