Corporate 05/02/2021

AG op het parcours van Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl

De Ardense wielerklassiekers voor mannen en vrouwen krijgen vanaf 2021 de steun van AG


AG en A.S.O. slaan de handen in elkaar voor twee van de oudste en meest prestigieuze wielerevenementen van ons land. De twee grote Ardense klassiekers 'de Waalse Pijl' en 'Luik-Bastenaken-Luik' vinden respectievelijk plaats op 21 en 25 april 2021, onder de vlag van AG. 


AG, partner van de sport, en vooral van het wielrennen 

Wielrennen is een sport die al vele jaren in het DNA van AG zit. Als partner van Belgian Cycling sinds bijna 25 jaar, steunt AG het hele jaar door de prestaties van onze nationale ploegen, want zij zijn echte rolmodellen om de wielersport en het fietsen aan te moedigen bij verschillende doelgroepen. Onze onderneming stimuleert ook veilig fietsgedrag bij kinderen via initiatieven zoals Kidz on Wheelz, Vélo Kids en Tous à Vélo.

In 2021 heeft AG beslist om hoofdpartner te worden van twee van de meest prestigieuze wielerwedstrijden van de UCI World Tour: Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl. Dit partnerschap loopt tot en met 2024.

Naast de ongelooflijke wielerprestaties zijn deze twee sfeervolle evenementen ook een echt feest voor alle wielerfans, overal ter wereld, in België, en in het bijzonder in Wallonië.   

Voor AG is dit nieuwe partnerschap een belangrijke mijlpaal.

Heidi Delobelle, CEO van AG :
"Bij AG hechten we veel belang aan sportbeoefening, in het bijzonder aan fietsen. We moedigen regelmatig onze eigen medewerkers aan om te bewegen om zich beter te voelen, vooral in deze vreemde tijden," legt Heidi Delobelle, CEO van AG, uit. Door ons merk met deze twee klassiekers te verbinden, zetten we de sportbeoefening opnieuw in de verf, want we steunen mannen en vrouwen die tot het uiterste gaan om uitzonderlijke prestaties neer te zetten. We vinden het vooral belangrijk om ook het vrouwenwielrennen te steunen. De vrouwen op de fiets krijgen misschien minder media-aandacht, toch geloven we in hun aantrekkingskracht om ons te helpen onze boodschap uit te dragen: we moeten onze innerlijke stem volgen en er alles aan doen om onze dromen en ambities na te jagen, zowel mannen als vrouwen." 

 

Structurele steun voor het vrouwenwielrennen

Als partner van het vrouwenwielrennen wil AG ook de aandacht vestigen op twee recente partnerschappen die voor de onderneming van bijzonder belang zijn. Sinds 2020 steunt AG twee organisaties die jonge meisjes/vrouwen aanmoedigen om te fietsen: Zij aan Zij (in Vlaanderen) en AG Wallonie Women Cycling (in Wallonië).  Op recreatief niveau, maar ook om potentieel toekomstig toptalent sneller op te sporen en te stimuleren om te fietsen. Daarnaast willen we ook meer media-aandacht voor het vrouwenwielrennen. Hiervoor worden in beide regio's verschillende test- en initiatiedagen georganiseerd. 
 

Voor A.S.O. is dit een betekenisvol partnership: "Amaury Sport Organisation en Pesant Club Liégeois, medeorganisator van Luik-Bastenaken-Luik, zijn verheugd AG te verwelkomen als hoofdpartner van de Ardense klassiekers. Dit ambitieuze partnerschap ondersteunt en versterkt onze wielerevenementen voor mannen en vrouwen in België", zegt Yann Le Moenner, algemeen directeur van A.S.O. "Wij zijn ervan overtuigd dat de sterke betrokkenheid van AG bij de sport in België, en in het bijzonder bij het wielrennen, bij zowel profs als amateurs, een grote troef is voor historische wedstrijden als de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Dankzij de samenwerking tussen AG en A.S.O. maken we ook het grote publiek bewust van onze gemeenschappelijke waarden zoals passie, verantwoordelijkheid en uitmuntendheid." 


 

Luik-Bastenaken-Luik, La Doyenne of The Old Lady

Zoals de bijnaam aangeeft, is Luik-Bastenaken-Luik de oudste wielerwedstrijd die vandaag nog wordt gereden, traditioneel 2 weken na paaszondag, waardoor het de laatste voorjaarsklassieker is. Door de vele heuvels is dit parcours bijzonder veeleisend en alle renners dromen ervan om er net zoals de legendarische Eddy Merckx te zegevieren. De volgende editie vindt plaats op 25 april 2021.

De Waalse Pijl, het toppunt van spanning

Tijdens deze ronde beklimmen de renners tot 3 maal de legendarische Muur van Hoei waarna het telkens weer fel bergaf gaat (tot 19%!). Dit maakt van de Waalse Pijl een echte krachtmeting. Door de aankomst op de top moeten de renners het bijzonder tactisch aanpakken waardoor de spanning vaak te snijden is tot het bittere einde. De Waalse Pijl vindt plaats op de woensdag voor Luik-Bastenaken-Luik, namelijk op 21 april.

     
Foto’s
  • Banners 1200-png