Csr 01/12/2022

AG en Ageas versnellen de transitie naar netto nul koolstofuitstoot in hun beleggingsportefeuille

De strategische plannen van AG (AG 2024) en moedermaatschappij Ageas (Impact 24) zetten sterk in op duurzame groei. Als onderdeel van dit plan heeft AG zich ertoe verbonden om tegen 2024 ten minste 10 miljard EUR te beleggen in activa die een positieve bijdrage leveren aan een duurzamere wereld en om uiterlijk in 2050 koolstofemissies in de beleggingsportefeuille tot nul te herleiden.

 

Om deze langetermijndoelstelling te halen en omdat 2050 nog relatief ver weg is, heeft AG een tussentraject vastgelegd waarbij het tegen 2030 de broeikasgasemissies van zijn aandelen-, bedrijfsobligaties-, vastgoed- en infrastructuurportefeuilles met 50% wil verminderen.

 

Ter ondersteuning van deze ambitie kondigt Ageas met trots aan dat het zich heeft aangesloten bij de door de Verenigde Naties ondersteunde Net Zero Asset Owner Alliance (NZAOA), een initiatief van verzekeraars, pensioenfondsen en stichtingen, die zich ertoe verbinden om de uitstoot van broeikasgasemissies (BKG) in hun beleggingsportefeuilles tegen 2050 tot nul te herleiden. Ageas is de eerste Belgische Asset Owner die toetreedt tot de Alliantie.

 

Wim Vermeir, CIO AG en Ageas:
"Als grootste institutionele investeerder in België, beschikken we over een belangrijke hefboom om bedrijven aan te zetten tot het reduceren van hun uitstoot van broeikasgassen. De voorbije jaren hebben we al heel wat stappen gezet in die richting. Vandaag verscherpen we deze ambitie met zeer concrete doelstellingen. Onze toetreding tot de Net Zero Asset Owner Alliance past dan ook perfect in deze ambitie en biedt ons een gepast kader om deze stap voor stap deze waar te maken.”

 

Hiernaast vind je het volledige persbericht van Ageas.

     
Foto’s
  • Fi4h87NWIAAojQa-jpg