Cultuur 21/09/2016

AG Insurance zet welzijn op de werkvloer in de kijker tijdens de Well@work week

Al vele jaren is het welzijn van de medewerkers een speerpunt in het HR-beleid van AG Insurance. De maatschappij wil haar belofte ‘Supporters van jouw leven’ nakomen, zowel tegenover zijn klanten als tegenover zijn medewerkers. Daarom organiseert AG Insurance deze week een Well@work week. Tal van initiatieven die bijdragen tot het welzijn op het werk staan er in de kijker.In vergelijking met 2014 toonde de laatste tevredenheidsenquête bij het personeel (2016) een verbetering aan in de scores betreffende welzijn op het werk. Toch blijft dit een aandachtspunt voor AG Insurance. Medewerkers die zich goed voelen in hun vel, die om kunnen met stresssituaties en die tot een goede work-life balance komen, zijn immers betrokken werknemers die hun klanten een betere service bieden.

Ook in het rekruteringsbeleid is welzijn een belangrijke factor voor AG Insurance. “Welzijn op het werk is niet alleen cruciaal voor onze medewerkers, maar ook voor potentieel geïnteresseerde kandidaten”, benadrukt Jan Heyvaert, die sinds 1 september de nieuwe HR-directeur is. “We werven immers voortdurend nieuw talent aan. Om de juiste mensen te kunnen aantrekken en aan ons te binden, moeten we hen interessante arbeidsvoorwaarden kunnen bieden. En alles wat te maken heeft met welzijn, maakt hier steeds meer deel van uit.”

De voorbije jaren nam AG Insurance al tal van initiatieven in uiteenlopende domeinen. Om een aangename werkomgeving te creëren en ‘gezonde reflexen’ aan te moedigen, krijgen ze deze week extra aandacht.Voel je goed in je vel: sport en relaxatie


·Medewerkers die zich goed voelen op hun werk, zijn efficiënter in hun contacten met makelaars en klanten. Vanuit die optiek creëerde AG Insurance het concept 'Easy@work' in zijn sites in Charleroi (2013) en in Antwerpen (2014). Dit omvat naast een interne shop ('conciërgerie'), ook een gezondheidsruimte. Ter gelegenheid van de Well@work week kunnen alle medewerkers hier gratis gebruik van maken.

·De hoofdzetel in Brussel blijft uiteraard niet achter: de hele week zijn er relaxatiesessies (een mix van yoga en andere technieken) om de stress te verminderen en het welzijn te verhogen.

·Er staat ook een 'Lunch&Learn' op het programma in de verschillende sites. Het thema is 'Move even if you don't like sport!'

·Ook in de gedecentraliseerde commerciële centra worden er workshops over stressbeheer georganiseerd.


De welzijnsweek valt samen met de week van de mobiliteit in Brussel. Daarom geeft AG Insurance de medewerkers die met de fiets naar het werk komen een extra duwtje in de rug.Gezondere voeding


Meer bewegen is het niet het enige. Deze week leggen de bedrijfsrestaurants de nadruk op gezond eten door de menu’s aan te passen en meer gezonde en natuurlijke ingrediënten en seizoensproducten te gebruiken. De medewerkers van AG Insurance kunnen ook kennismaken met gerechten op basis van groenten (wok, vegetarisch, …). Daarnaast bieden ze gezonde alternatieven voor de traditionele frietjes (quinoa, volkorenrijst, …). Gesuikerde drankjes en vette sauzen ruimen plaats voor smoothies, gearomatiseerd water en sausjes op basis van yoghurt.Bovendien krijgen de medewerkers elke dag een gratis stuk fruit. Vitamineboost gegarandeerd!Welzijn op het werk, een ruim concept


Uiteraard heeft AG Insurance niet gewacht op de organisatie van de Well@Work week om zich te buigen over het welzijn van zijn medewerkers. Onder de noemer ‘Welzijn op het werk’ vallen tal van (wettelijke of bovenwettelijke) concepten: veiligheid op het werk, gezondheid van de werknemers, psychosociale belasting (waar stress deel van uitmaakt), hygiëne, ergonomie en inrichting van de werkruimten.

In elk van deze aspecten wil AG Insurance zijn medewerkers oplossingen bieden. Dit gaat van arbeidsgeneeskunde en het gratis griepvaccin over fitnesszalen in Antwerpen en Charleroi, telewerk, gedeelde werkplaatsen en het Employee Assistance Program (gratis en vertrouwelijk advies rond persoonlijke problemen 24 uur op 24 en 7 dagen op 7), enzovoort.

Daarnaast zijn er ook innoverende en unieke programma’s zoals Welcome Back, dat een positieve en gestructureerde aanpak biedt in het kader van werkhervatting na een periode van ziekte. Of iChange, de digitale coach die tips geeft om beter te kunnen slapen, meer te bewegen, evenwichtiger te eten, te stoppen met roken, minder te drinken enz. “Als werkgever zijn we begaan met het welzijn van onze medewerkers. Door hen op het vlak van welzijn op het werk een waaier aan initiatieven aan te bieden, willen we ook supporter zijn van hun leven. Al die acties samen vormen een globaal en samenhangend geheel waarin elke medewerker wel zijn of haar gading kan vinden en voor zichzelf een eigen ‘welzijn op het werk’-plan kan opbouwen,” besluit Jan Heyvaert.

     
Foto’s
  • Wellatwork Week

  • Groepsles fitness in de gezondheidsruimte in de site Antwerpen

  • Jan Heyvaert, HR-directeur