Csr 11/03/2016

AG Insurance steunt de Week van het Microkrediet georganiseerd door microStart en Impulskrediet


De 5e editie van de Week van het Microkrediet, die microStart organiseert samen met de Vlaamse vereniging voor microkrediet Hefboom, staat onder de hoge bescherming van Hare Majesteit koningin Mathilde. Aangemoedigd door het succes van de vorige edities koos microStart als slogan dit jaar ‘Er staat geen leeftijd op ondernemen’. Bedoeling is om het grote publiek te sensibiliseren voor het bestaan van het microkrediet en voor het feit dat het niet mag beperkt worden tot ondernemers van bepaalde leeftijdscategorieën.

AG Insurance is zich bewust van de waarde van deze organisatie waarvan het sinds 2015 aandeelhouder is. De maatschappij neemt dan ook haar maatschappelijke rol op en steunt verschillende initiatieven in de week van 14 tot 18 maart.


microStart is een groep van sociale ondernemingen die samen opgericht werden in België op initiatief van Adie (Franse vereniging, Europees pionier op het vlak van microkrediet), BNP Paribas Fortis en de Europese Commissie. Via begeleid professioneel microkrediet wil microStart de personen ondersteunen die buiten de arbeidsmarkt en het klassieke banksysteem vallen, en hen op die manier de kans geven om hun ondernemersplannen te realiseren. AG Insurance neemt sinds 2015 deel in het kapitaal van microStart. Op die manier wil AG Insurance de economie steunen, de strijd aangaan tegen sociale uitsluiting en creativiteit en zin voor initiatief aanmoedigen.


5e editie van de Week van het Microkrediet
De Week van het Microkrediet, voor het 5e opeenvolgende jaar georganiseerd door microStart, wil mensen die een eigen zaak willen opstarten of uitbreiden, maar niet over voldoende financiële middelen beschikken, aanmoedigen om een beroep te doen op het microkrediet. Het is ook de gelegenheid om de economische en politieke besluitvormers te sensibiliseren voor de hindernissen die al te vaak gepaard gaan met de oprichting van een onderneming. Met dit initiatief en de talrijke activiteiten die in het hele land lopen in de week van 14 tot 18 maart, wil microStart het bestaan van het microkrediet in België ook beter bekend maken bij het grote publiek, als belangrijk middel in de strijd tegen werkloosheid en bestaansonzekerheid.


Onder de hoge bescherming van koningin Mathilde
Dit jaar staat het event voor de eerste keer onder de hoge bescherming van Hare Majesteit de Koningin en geniet het de steun van Marianne Thyssen, Europees Commissaris. Op woensdag 16 maart ontmoet koningin Mathilde in Luik enkele micro-ondernemers, wat ongetwijfeld een hoogtepunt van de Week van het Microkrediet in Wallonië wordt.
Hans De Cuyper, CEO van AG Insurance, neemt vol enthousiasme deel aan het event:
“De voorbije jaren heeft het concept van microkredieten ook in België meer en meer zijn weg gevonden. De Week van het Microkrediet is een uitstekende gelegenheid om dit concept en de praktische uitwerking ervan beter bekend te maken, in de eerste plaats bij kandidaat-ondernemers zelf. Als supporter van het leven en als partner in microStart ondersteunen we dit initiatief dan ook ten volle, net als elke vorm van ondernemerschap, hoe kleinschalig ook.”


Raadpleeg het gedetailleerde programma van de Week van het Microkrediet, provincie per provincie.

     
Foto’s