Csr 06/04/2016

We are all Olympians - Werknemers AG Insurance gaan olympische uitdaging aan ten voordele van SOS Kinderdorpen

2016: jaar van de sport bij AG Insurance 2016 is een Olympisch jaar, met in augustus de 28e editie van de zomerspelen, en in september de 15e Paralympische Zomerspelen. In de aanloop naar het grootste sportevenement ter wereld overbrugt het personeel van AG Insurance symbolisch de 9404 kilometer tot gaststad Rio de Janeiro. Onder het motto ‘We are all Olympians’ ondersteunen ze hiermee het Braziliaanse project van SOS Kinderdorpen.


2016: jaar van de sport bij AG Insurance


Voor AG Insurance zijn het welzijn en de gezondheid van medewerkers, partners en klanten essentieel. Het promoten van de sportcultuur vormt dan ook een belangrijk en centraal element van de hele bedrijfspositionering. AG Insurance wil mensen niet alleen aanzetten om de positieve effecten van sport te ontdekken, maar ze ook met elkaar verbinden via de sociale dimensie die gepaard gaat met zowel actieve als passieve sportbeleving. 2016 belooft in dat opzicht een topjaar te worden. Van april tot september staan tal van evenementen op het programma waarvan AG Insurance organisator, sponsor of supporter is: de 10 km van Brussel, de hockey fan day, Euro 2016, Rio 2016, de 40e editie van de Memorial Van Damme, …


Olympische Spelen als hefboom


AG Insurance is sinds 2011 officiële partner van zowel het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) als het Belgian Paralympic Committee (BPC). Als supporter van Team Belgium ziet het bedrijf de Olympische Spelen van dit jaar in Rio de Janeiro en de erop aansluitende Paralympics als een uitgelezen hefboom om een actieve en sportieve levensstijl te promoten. Beide sportevenementen dragen ook fair play, vriendschap, respect en waardigheid uit, waarden die perfect aansluiten op zijn bedrijfscultuur. Niet alleen naar de buitenwereld, maar ook intern wil AG Insurance de Spelen aangrijpen om zijn medewerkers actief te betrekken en in beweging te brengen.

Interne challenge


Van eind april tot begin juni 2016 kunnen de personeelsleden deelnemen aan de interne challenge ‘We are all Olympians’. Op de AG Insurance Memorial Van Damme 10 km van Brussel wordt de officiële kick-off gegeven. 1.200 collega’s uit alle vestigingen van AG Insurance - meer dan een kwart van het personeelsbestand - nemen deel in teams van vier personen. Bedoeling is om tijdens werkpauzes binnen de kantoormuren op fitnesstoestellen al fietsend, lopend of roeiend de 9404 kilometer tussen het hoofdkantoor in Brussel en Rio de Janeiro symbolisch te overbruggen. Ook persoonlijke sportprestaties buiten de werkuren tellen mee om dit doel te halen. Alle deelnemers krijgen daarvoor een sporthorloge, waarmee ze hun fysieke inspanningen  kunnen registeren. Naast deze fysieke uitdaging neemt elk team ook deel aan een quiz en een memory game, waarvan de resultaten de uiteindelijke winnaars zullen bepalen. De vier winnende ploegen winnen een trip naar de Diamond League atletiekmeeting in Parijs eind augustus.


UPDATE 29/04/2016 - Van Brussel tot Rio de Janeiro: 9.404 km afgelegd

Dankzij een onverwacht groot aantal deelnemers, staat de teller van de reeds afgelegde kilometers na amper 5 dagen al op 9.404 km, de volledige afstand tussen Brussel en Rio de Janeiro. Dankzij deze inspanningen van de medewerkers, zal AG Insurance ervoor zorgen dat het sociaal centrum van SOS Kinderdorpen in Rio de Janeiro gerenoveerd wordt.Supporters van het leven


Als verzekeraar is AG Insurance zich bewust van de belangrijke maatschappelijke rol die hij kan en wil vervullen. De merkbelofte ‘Supporters van jouw leven’ krijgt in het kader van deze olympische bedrijfs-challenge dan ook een prominente invulling door er een filantropisch doel aan te koppelen. De geleverde inspanningen van de medewerkers komen namelijk ten goede aan SOS Kinderdorpen. Deze vzw zet zich al 65 jaar wereldwijd in om kinderen een thuis en een toekomst te bezorgen. Zo ook in Brazilië. Ondanks de recente economische groei leeft vandaag nog steeds een kwart van de Braziliaanse bevolking onder de armoedegrens, en wonen duizenden kinderen er op straat in de alom gekende ‘favelas’.

Met ‘We are all Olympians’ wil AG Insurance de renovatie van het sociaal centrum van SOS Kinderdorpen in Rio ondersteunen om ervoor te zorgen dat lokale jongeren er een nieuwe start krijgen. Via elke van de 9404 kilometer die de medewerkers samen zullen afleggen, toont hij of zij zich dus een supporter van het leven en welzijn van kansarme kinderen.

CEO Hans De Cuyper:
“Het olympische jaar 2016 biedt voor AG Insurance een mooie gelegenheid om onze slogan 'Supporters van jouw leven' extra in de verf te zetten. De challenge ‘We are all Olympians’ verenigt op een unieke manier onze bedrijfswaarden die we al meerdere jaren hoog in het vaandel dragen: geëngageerde en gelukkige medewerkers, actief en sportief, teamspirit, en maatschappelijk engagement. Door deze bedrijfs-challenge te koppelen aan een prachtig project als SOS Kinderdorpen, leeft bij vele medewerkers dan ook de echte olympische gedachte: deelnemen is belangrijker dan winnen.” UPDATE 29/04/2016 : na amper 5 dagen staat de teller van de reeds afgelegde kilometers al op 9.404 km, de volledige afstand tussen Brussel en Rio de Janeiro


 2016: jaar van de sport bij AG Insurance


2016 is een olympisch jaar: CEO Hans De Cuyper ontvangt de olympische toorts van zilveren medaillewinnaar Lionel Cox

     
Foto’s
  • _AGI3216

  • 9404.JPG

  • all20olympians