Innovatie 10/01/2017

Video-expertise kort termijn van schaderegeling drastisch in

Door gebruik te maken van nieuwe digitale technieken kan AG Insurance de afhandelings-termijnen van heel wat schadeclaims drastisch inkorten. Zo kan de expertise van de woningschade in vele gevallen vanop afstand gebeuren via een applicatie op de smartphone of tablet van de klant. En wordt het mogelijk om een schadedossier in amper enkele dagen tijd af te handelen. Na een positieve testfase werd het contract met SightCall, de ontwikkelaar van de app-oplossing, zonet getekend.



Een cruciale stap


Het snel en correct regelen van schadegevallen is het kernmetier van elke verzekeraar. In dit “moment van de waarheid” is de expertise - de fase waarin een expert van de maatschappij ter plaatse de omvang van de schade en de vergoeding komt bepalen - een cruciale stap die een grote impact heeft op zowel afhandelingstermijn als klantentevredenheid. 


AG Insurance zal voortaan in een groot aantal gevallen van woningschade (na brand, storm, waterschade, …) de techniek van video-expertise toepassen. Daarbij komt de expert niet langer ter plaatse, maar staat hij met de klant in contact via een app op diens smartphone of tablet en gebeurt het visualiseren en inschatten van de schade via de camera van dit mobiel toestel. De app laat zowel foto- als video-opnames toe en kan in donkere ruimtes zoals de kelder de flash aansturen. 


Door deze video-expertise te integreren in een sterk vereenvoudigde workflow, wordt de afhandelingstermijn van schadeclaims drastisch ingekort van gemiddeld 3 à 4 weken naar enkele dagen.​


Voor de video-expertise wordt gebruik gemaakt van een app die de klant op zijn smartphone of tablet installeert.