Innovatie 22/11/2017

Trends Digital Pioneer Award voor Yongo!

Op woensdag 22 november vond de eerste editie plaats van de Digital Pioneers Awards, georganiseerd door Trends en Trends-Tendances, in samenwerking met Google. AG Insurance mocht een trofee in ontvangst nemen voor het unieke concept Yongo, het innoverende digitale platform voor ouders die de financiële toekomst van hun kinderen willen voorbereiden.


De toekomst van het kind en concrete plannen in een digitale omgeving

In maart 2017 ontstond Yongo, een digitaal platform dat ouders wil helpen om te sparen of te beleggen voor hun kinderen. Het innovatieve schuilt vooral in de interactiviteit van het platform: ouders, familie en vrienden kunnen – online – geld opzijzetten en zo hun steentje bijdragen aan de financiële toekomst van het kind. Bovendien – en dat is uniek – kunnen kinderen ook hun eigen dromen verwezenlijken door te sparen op korte termijn. Ze leren stap voor stap hun geld beheren en kiezen zelf aan welke spaarplannen ze prioriteit geven.
Het unieke en interactieve aspect wist de leden van de jury van de Digital Pioneers Awards te bekoren. Yongo is immers een van de 5 laureaten van de avond.

Benoit Masset, verantwoordelijke development van het platform :

« Het Yongo-platform is 100 % digitaal. We wilden een gebruiksvriendelijke app en website uitbouwen die toegankelijk zijn voor iedereen. »


Een team van ‘intrapreneurs’ ontwikkelde het concept in amper 12 maanden. Het was niet alleen de bedoeling om een digitaal financieel platform voor kinderen te lanceren, maar ook om de positionering van AG Insurance op digitaal vlak te versterken. 


Digitalisering: voorbeeld van een win-win-win

Zoals bestuurder-directeur Benny De Wyngaert benadrukt, is innovatie altijd een drijfveer geweest voor AG Insurance: :

« Met de lancering van Yongo wilden we een meerwaarde bieden aan de 3 hoofdrolspelers van onze digitale strategie: de klanten, de makelaars en de onderneming zelf. Klanten kunnen gebruikmaken van een vooruitstrevende en flexibele spaar- en beleggingsoplossing om te bouwen aan de toekomst van hun kinderen, op lange en op korte termijn. Onze partner-makelaars kunnen een langetermijnrelatie uitbouwen met hun klanten en daarnaast ook een nieuw segment aanboren van klanten … en hun kinderen. Door de digitale weg op te gaan hebben we dankzij Yongo ook veel geleerd in onze onderneming. Deze kennis hebben we al kunnen gebruiken bij de lancering van andere concepten. En nu het zo goed loopt, gaan we verder op de ingeslagen weg! »

Yongo is een platform van AG Insurance ontwikkeld in samenwerking met de Gezinsbond en ‘La Ligue des familles’, spelers die actief zijn op het vlak van financiële educatie. Meer info op www.yongo.be

     
Foto’s
  • trends-digital-pioneer-award

  • Trends Digital Pioneers 2017

  • Trends Digital Pioneers 2017

  • Pieter Bedert, Philippe Van Belle en Benoit Masset ontvangen de Trends Digital Pioneer Award

  • Trends Digital Pioneers 2017