Corporate 25/06/2021

Tornado in Beauraing: AG staat paraat om de getroffenen te helpen

Op zaterdagavond 19 juni werd de regio Beauraing (provincie Namen) geteisterd door een tornado. Verzekeraar AG zet opnieuw alles op alles om zijn getroffen klanten bij te staan, de schadegevallen af te handelen en zijn verzekerden zo snel mogelijk te vergoeden. Dit samen met zijn distributiepartners (de makelaars en de bankagenten van BNP Paribas Fortis).


De voorlopige balans is hoog


Een voorlopig rapport van enkele dagen na de ramp toont aan hoe verwoestend de schade kan zijn door een klimatologisch verschijnsel zoals een tornado, met windsnelheden tussen 150 en 180 km/u. AG telt meer dan vijftig klanten met beschadigde woningen in de gemeenten Beauraing en Rochefort: "Bij de meeste is er grote schade, zoals we ook zagen op de beelden in de media. Voor een tiental verzekerden is de schade zelfs enorm," licht Eric Renders, hoofd schadebeheer bij AG, toe. 
Het fenomeen was heel plaatselijk en niet te vergelijken met de stormen van 2020, die bijna over het hele land trokken. Op basis van de eerste bevindingen van de experts raamt de verzekeraar het totale schadebedrag dat aan de slachtoffers in Beauraing en Rochefort zal worden uitgekeerd, op meerdere miljoenen euro's. 


Verschillende AG-verzekerden zwaar getroffen


De tol was hoog in de stad Beauraing, met ongeveer 100 getroffen huizen. Nog 's nachts na de tornado en de dag nadien op zondag, waren de schadebeheerteams van BNP Paribas Fortis-klanten en de sectorverantwoordelijken paraat. In samenwerking met de burgemeester hebben ze de getroffen gebieden afgebakend, en snel en proactief contact genomen met de verzekerde klanten in het gebied. "Zij namen ook de eerste dringende maatregelen, zoals het bedekken van de daken in samenwerking met Homeras, om verdere schade te voorkomen. Gelukkig vonden alle mensen voor wie het nodig was snel een andere verblijfplaats," legt Eric Renders uit. 
Maandagmorgen waren de coördinatrice en verschillende inspecteurs van AG ter plaatse: ze stelden al onze klanten gerust, boden hulp en gingen rond om eerst en vooral de omvang van de schade bij de zwaarst getroffen klanten in te schatten. Woensdag kwamen de klanten aan bod met minder zware schade: "Wij schatten dat tegen volgende week de meeste schadegevallen van minder dan  10.000 euro al vergoed zijn." Voor de ernstigere gevallen stelt het bedrijf alles in het werk om de herstelling en schadevergoeding zo snel mogelijk te regelen.
     
Foto’s
  • belgaimage-177840132-full-jpg

  • belgaimage-177835306-full-jpg