Corporate 25/01/2021

AG voor de 9de keer op rij ‘Top Employer'

AG behoort opnieuw tot de beste werkgevers van het land en krijgt voor de 9de keer op rij het ‘Top Employer’ label.
 

Hoogste score ooit ondanks corona
 

Het Top Employers Institute bekroont elk jaar Belgische en internationale bedrijven die zich onderscheiden met hun HR-beleid. Het instituut onderwerpt daarvoor de deelnemende bedrijven aan een grondige analyse. Dit jaar voerde het Top Employers Institute een nieuwe evaluatiemethodiek in. De audit spitst zich voortaan toe op 6 specifieke HR-domeinen die de nieuwste innovaties en trends in HR volgen.

De conclusie van de auditeurs: AG biedt een stimulerende omgeving aan zijn werknemers. Dat wordt nu beloond met een bekroning voor het 9de jaar op rij en de hoogste score ooit. Het aanwervingsbeleid, de ontwikkeling van leidinggevenden, loopbaanbeheer en –opvolging komen als sterke punten naar voren. Maar vooral de inspanningen die AG levert op het vlak van bedrijfscultuur springen voor de auditeurs in het oog.

 

 HR-directeur, Jan Heyvaert: 
“Het coronavirus heeft onze organisatie in 2020 op de proef gesteld, ook op HR-vlak. Om net in dat jaar onze hoogste score ooit te behalen, maakt ons extra trots.”

 


Samen vanop afstand


De grootste uitdaging het voorbije jaar was ongetwijfeld om de samenwerking tussen collega’s te verzekeren ondanks het werken op afstand. 
 

 Jan Heyvaert: 
“Fysieke afstand mocht absoluut geen sociale of mentale afstand worden. Daarom werd het nog belangrijker om te investeren in de connectie tussen medewerkers onderling en tussen de medewerkers en het bedrijf.”


AG heeft verschillende initiatieven ingezet om de connectie te behouden en zelfs te versterken. Zo werd begin 2020 het intern sociaal netwerk ‘Workplace’ van Facebook gelanceerd om nog gemakkelijker en laagdrempelig met elkaar te communiceren en niemand uit het oog te verliezen. The Vibe, het welzijnprogramma van AG zorgde op zijn beurt voor mentale ondersteuning en sportieve uitdaging binnen het bedrijf.   


Met ambitie voor de toekomst


HR-directeur Jan Heyvaert is bijzonder trots dat AG eens te meer dit kwaliteitslabel behaald heeft maar verliest de toekomstplannen niet uit het oog. 
 

 Jan Heyvaert: 
“We hebben onder andere voortgewerkt aan de AG Campus, een leer -en innovatiecentrum in hartje Brussel. De AG Campus wordt eind dit jaar afgewerkt en zal symbool staan voor de ambities die we hebben op het vlak van (samen)werken, leren en innoveren. Daarbij staat de werkbeleving die we onze huidige en toekomstige medewerkers willen bieden centraal.”

 

     
Foto’s
  • 470x300Newsroom-Jan Heyvaert-jpg