Innovatie 19/03/2018

AG Insurance lanceert ‘Top Fiets’, een omniumverzekering op maat voor alle tweewielers

De lente komt eraan en stilaan verschijnen ook de fietsers opnieuw talrijk in het straatbeeld. Fietsen is dan ook steeds populairder in ons land. Of die populariteit nu het gevolg is van de vele files of vertrekt vanuit een ecologisch bewustzijn of persoonlijke overtuiging, vast staat dat de fiets een belangrijke rol speelt in onze dagelijkse mobiliteit, zowel in de vrije tijd als voor woon-werkverkeer. Fietsen en andere soorten rijwielen1 verdienen dan ook een degelijke bescherming tegen diefstal of schade. En dat is net het doel van Top Fiets, het gloednieuwe product dat AG Insurance vandaag lanceert.


De markt van de fietsen boomt in België

Fietsenwinkels verkochten in 2017 maar liefst 485 000 fietsen in ons land. Dat zijn er 10 000 meer dan in 2016 en zelfs 25 000 meer dan in 20152. De fiets lijkt populairder dan ooit en liefhebbers investeren soms aanzienlijke bedragen in de aankoop of uitrusting van een stadsfiets, koersfiets of elektrische fiets. Deze laatste soort weet steeds meer mensen te bekoren, en niet enkel de oudere generatie. De autonomie van elektrische fietsen is aanzienlijk toegenomen en dat maakt ze uiterst geschikt voor woon-werkverkeer. Bovendien komen ze in aanmerking voor de fietsvergoeding die tot 0,23 euro/km bedraagt.  

Bertrand Roosen, marketingverantwoordelijke Niet-leven bij AG Insurance :
"Een fiets kopen is vandaag een echte investering. Mensen die er intensief gebruik van maken (hobby, woon-werkverkeer, …), geven er vaak veel geld aan uit. En aangezien elektrische fietsen in 2017 goed waren voor 45 % van de verkoop en gemiddeld 2325 euro kostten (cijfers 20172), is een degelijke verzekering geen overbodige luxe". 


Top Fiets, een complete verzekering tegen diefstal en materiële schade, bijstand inbegrepen

Om te beantwoorden aan een toenemende vraag naar een complete en degelijke verzekering voor fietsen en andere rijwielen lanceert AG Insurance Top Fiets. Deze omniumverzekering omvat drie waarborgen: diefstal, materiële schade en bijstand. “De diefstalwaarborg is onmisbaar gezien de omvang van de investering,” vult Bertrand Roosen aan. “De officiële cijfers van de politie maken melding van 32 000 fietsdiefstallen per jaar … En het zijn er in werkelijkheid wellicht nog meer want ze worden niet allemaal aangegeven. Bij diefstal gaat het niet enkel om het financiële verlies, er is ook een impact op de dagelijkse activiteiten van het gezin. Daarom hebben we in Top Fiets de waarborgen diefstal, poging tot diefstal en vandalisme opgenomen.”


Formule op maat voor een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

De premie van Top Fiets hangt af van de verzekerde waarde en het type rijwiel.


Bertrand Roosen: “We willen al onze klanten de beste prijs-kwaliteitverhouding bieden. Voor stadsfietsen, elektrische fietsen en voortbewegingstoestellen zijn de drie waarborgen standaard inbegrepen (diefstal, materiële schade en bijstand). De waarde van koersfietsen en mountainbikes ligt vaak veel hoger. Hier kan de klant, naast de bijstand die altijd is inbegrepen, kiezen tussen de waarborgen Materiële schade en/of Diefstal.


Meer informatie over Top Fiets is terug te vinden op www.aginsurance.be 


1 Zijn gedekt door Top Fiets: stadsfietsen, elektrische fietsen, mountainbikes, koersfietsen, gemotoriseerde voortbewegingstoestellen (hoverboard, monowheel, elektrische step, …) en (elektrische) rolstoelen.
2 Bron: Velofollies, de Belgische beurs voor fietsers en wielerliefhebbers, organiseert sinds 5 jaar een grootschalige enquête (bij ongeveer 1500 fietsverkopers) over het aankoop- en rijgedrag van Belgische wielerliefhebbers.

Foto’s
  • top-velo-bike-fiets