Corporate 18/03/2019

Stormen maart: AG Insurance zal klanten voor minstens 45 miljoen EUR vergoeden 

De stormen, en met name de hevige winden, die de voorbije dagen het hele land teisterden, hebben veel schade berokkend aan daken, schoorstenen, veranda’s... Ook omgerukte bomen en wegvliegend tuinmeubilair veroorzaakten heel wat schade.
De stormen troffen het hele land. In alle provincies werd aanzienlijke schade vastgesteld, maar vooral de provincies Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Vlaams-Brabant en de regio Brussel werden zwaar getroffen. 


Hoewel AG Insurance verwacht dat de komende dagen nog heel wat schade-aangiftes zullen worden ingediend, kan de marktleider in woningverzekeringen (met een marktaandeel van meer dan 25%) toch al een eerste inschatting maken van de omvang van de schade.

De verzekeraar verwacht in totaal ongeveer 25.000 aangiftes te zullen ontvangen die het gevolg zijn van de stormen van de voorbije week. Het totale schadebedrag dat AG Insurance aan zijn klanten zal vergoeden, zal wellicht minstens 45 miljoen EUR bedragen. 

AG Insurance wijst erop dat de prioriteit in de eerste dagen ging naar het vrijwaren van de zwaarst getroffen woningen van verdere schade door wind en regen. Zo voerde het eigen netwerk van herstellers Homeras op 1 week tijd al meer dan 1.000 dringende interventies uit. Tegelijkertijd draait heel het netwerk van experts die de omvang van de schade moeten inschatten, op volle toeren. Naast opdrachten waarbij de expert zich ter plaatse begeeft, worden ook steeds meer expertises op afstand uitgevoerd via de videofunctie van tablet of smartphone. Dit maakt het mogelijk om de capaciteit van het aantal expertises drastisch te verhogen, deze op een zeer klantvriendelijke manier uit te voeren en sneller te verwerken.

 

     
Foto’s
  • Top Habitation-jpg