Cultuur 24/10/2016

50 vrijwillige medewerkers op de Solidarity Day in Planckendael                         

Op zaterdag 22 oktober nodigde het departement Solidarity van AG Insurance in dierenpark Planckendael een aantal organisaties uit die zich inzetten voor kinderen en jongeren die het moeilijk hebben. Het gaat om verenigingen waarmee AG Insurance een partnerschap heeft. Meer dan 400 kinderen tussen 3 en 18 jaar konden zich een hele dag lang uitleven in het park. 50 vrijwillige medewerkers stonden in voor de begeleiding.Sociaal engagement voor minderbedeelde kinderen


Het sociaal engagement van AG Insurance is opgebouwd rond twee hoofdthema’s, één daarvan is hulp aan minderbedeelde kinderen en adolescenten. In deze context steunt het AG Insurance Solidarity Program initiatieven ten voordele van kinderen en jongeren die het moeilijk hebben: opvanghuizen, integratieprojecten, acties tegen armoede en sociale uitsluiting van kinderen en adolescenten.
Als supporter van het leven steunt AG Insurance deze verenigingen het hele jaar door. “Maar deze keer wilden we echt eens iets anders organiseren, een activiteit speciaal voor de kinderen zelf,” benadrukt Hans De Cuyper, CEO van AG Insurance. “Daarom hebben we de kinderen van deze verenigingen uitgenodigd om samen een topdag te beleven in Planckendael, een prachtig dierenpark en uniek stukje natuur.”50 vrijwilligers om de kinderen te begeleiden


Een vijftigtal vrijwillige medewerkers van AG Insurance waren aanwezig in Planckendael om de kinderen de hele dag door te begeleiden. Sommigen trokken met hen het park in, terwijl anderen de collega’s van het departement Solidarity hielpen om alles in goede banen te leiden (onthaal, uitdelen van lunchpakketten en geschenkjes, …).
Onze 50 collega’s hebben met veel enthousiasme en toewijding hun vrije dag besteed aan de kinderen. “Solidariteit ligt aan de grondslag zelf van ons beroep als verzekeraar,” besluit Jan Heyvaert, HR-directeur. “Via dit engagement bewijzen onze medewerkers dat het mogelijk is om dit principe van solidariteit toe te passen in het dagelijks leven: zij zijn echte supporters van het leven.”

     
Foto’s
  • Solidarity Day Planckendael