Csr 24/03/2017

Scholen van Morgen bouwt het grootste infrastructuurproject van Europa

Op 22 maart werden in de Zuiderkroon te Antwerpen de realisaties van de publiek-private samenwerking (PPS) Scholen van Morgen gevierd. Naast Hans De Cuyper, CEO van AG Insurance, waren ook Raf Suys, de kabinetschef van minister van onderwijs Hilde Crevits, en Filip Dierckx, vicevoorzitter van het Directiecomité van BNP Paribas Fortis, aanwezig.


Sinds de start van het Programma Scholen van Morgen in juni 2010 werden 125 van de 182 projecten opgeleverd, goed voor bijna 430.000 m² aan schoolgebouwen. Elke oplevering heeft plaatsgevonden met respect voor het afgesproken budget en tijdsbestek.
Hilde Crevits, Vlaams minister van Onderwijs
“Met het project ‘Scholen van Morgen’ zit de inhaalbeweging in scholenbouw in Vlaanderen en Brussel op kruissnelheid. Dankzij deze publiek-private samenwerking genieten bijna 88.000 leerlingen en duizenden leraren van nieuwe moderne leslokalen, ateliers, sporthallen, speelplaatsen enz. De voorbije maanden werden er gemiddeld twee nieuwe scholen per week in gebruik genomen …. De Vlaamse Regering heeft intussen beslist om ook in de toekomst samen met private partners nieuwe schoolinfrastructuur te bouwen, goed voor een investeringsvolume van 300 miljoen euro of circa 150.000 m² nieuwe schoolbouwoppervlakte.”


Hans De Cuyper, CEO AG Insurance
“Scholen van morgen is een heel mooi win-win verhaal voor iedereen, want door te investeren in noodzakelijke schoolinfrastructuur voor kinderen, creëer je een meerwaarde voor onder andere de pensioenplannen van hun ouders en grootouders bij AG Insurance. We zijn fier hoe we meerdere sociale thema’s kunnen aanpakken met deze PPS-oplossing. Bovendien heeft afgevaardigd bouwheer AG Real Estate vorig jaar maar liefst 100 opleveringen van nieuwe schoolgebouwen gerealiseerd. Dat is ongezien, en uiteraard enkel mogelijk door een zeer degelijke en professionele voorbereiding. Ik denk dat dit op zich al voldoende bewijst dat de inbreng van private middelen, maar zeker ook de private knowhow en gedrevenheid, een grote meerwaarde kan betekenen in het realiseren van publieke infrastructuur”. 


Meer info op Scholen van Morgen


Presentator Lieven Scheire, Filip Dierckx en Hans De Cuyper