Csr 25/11/2015

Scholen van Morgen op kruissnelheid

Met de publiek-private samenwerking “Scholen van Morgen” werd een inhaaloperatie ingeluid voor nieuwe Vlaamse schoolinfrastructuur. Dankzij dit programma, waarin
AG Insurance mede investeert en via dochter AG Real Estate optreedt als afgevaardigd bouwheer, worden tegen 2017 165 nieuwbouw- en/of renovatieprojecten gerealiseerd. Goed één jaar na de eerste oplevering zijn reeds 18 projecten afgerond en bevindt 70 % van de werven zich in de bouwfase.


 


Wegens het grote tekort aan middelen voor scholenbouw, ging de Vlaamse overheid enkele jaren terug op zoek naar een alternatieve manier om de lange wachtlijst in te korten. Na een openbare aanbesteding om een private partner te selecteren, werd de publiek-private samenwerking (PPS) “Scholen van Morgen” opgericht. De inhaaloperatie voorziet tegen 2017 in de realisatie van 165 projecten over alle onderwijsnetten heen, goed voor 200 schoolgebouwen, waarvan 90% nieuwbouw en 10% renovatie.
AG Insurance is niet alleen één van de belangrijkste financiers van het programma, zijn dochtermaatschappij AG Real Estate treedt ook op als afgevaardigd bouwheer. Een team van 75 medewerkers begeleidt de scholen doorheen het gehele ontwerp- en bouwproces en tijdens het 30-jarige onderhoud van de gebouwen.Hans De Cuyper, CEO van AG Insurance:
“Als verzekeraar investeren wij bewust en doelgericht in de reële economie. Via deze unieke PPS bouwt AG Insurance letterlijk mee aan de toekomst van ons land: scholen van de 21e eeuw die leerlingen en leerkrachten een comfortabele en hedendaagse leer- en werkomgeving bieden, die beschikken over moderne ICT-infrastructuur, en beantwoorden aan de noden van de moderne kennismaatschappij.”Op volle toeren


Op 1 september 2014 werd de allereerste “School van Morgen" officieel geopend. Iets meer dan een jaar verder is het programma op volle kruissnelheid:
- 18 nieuwe schoolgebouwen huisvesten nu al 14.317 leerlingen
- 124 scholen zijn in opbouw, goed voor 477.341 m²
- 23 projecten zijn in ontwerp
 


Bekijk hieronder enkele reportages van de regionale televisiezenders in Oost- en West-Vlaanderen:
Eerstesteenlegging College O.L.V Ten Doorn in Eeklo (reportage AVS)
Eerstesteenlegging De Lieve in Waarschoot (reportage AVS)
Eerste dag in nieuwbouw Atheneum Pegasus Oostende (reportage Focus WTV)

 
 

 
 
     
Foto’s
  • svm2015 235x120

  • Heule.JPG

  • Aalter2.JPG