Corporate 23/01/2024

Rendementen 2023 van de tak 21-levensverzekeringen

De globale brutorendementen* die AG voor 2022 biedt op zijn tak 21-levensverzekeringen tonen aan dat deze producten een interessante offerte blijven voor spaarders die op zoek zijn naar een flexibele belegging met een gewaarborgde rendement.


Tak 21-verzekeringen combineren de zekerheid van een gewaarborgde rentevoet met een potentieel bijkomend rendement dat o.a. afhangt van de evolutie van de financiële markten, de zogenaamde winstdeling. Ook in het kader van het pensioen- en langetermijnsparen vormen deze formules een interessante offerte. Naast het jaarlijkse fiscale voordeel kunnen ze, dankzij de gewaarborgde rentevoet en de eventuele winstdeling, een aantrekkelijk rendement over de jaren heen opleveren. Gezien tak 21-levensverzekeringen mikken op een beleggingshorizon van minimum 8 jaar, zijn ook de prestaties op langere termijn een belangrijke indicator.

 

Producten aangeboden door BNP Paribas Fortis 


Globale brutorendementen* voor 2023 van de belangrijkste tak 21-producten aangeboden door BNP Paribas Fortis.

•    Future Invest Bon : 3,00 %*
Premies die gestort worden in het contract genieten de gewaarborgde rentevoet die van toepassing is op het moment van de storting van de premie.

•    Pension Invest Plan : 2,00 %*
Premies die gestort worden in het contract genieten de gewaarborgde rentevoet die van toepassing is op het moment van de storting van de premie. Pension Invest Plan kan onderschreven worden in het fiscale regime Pensioensparen en Langetermijnsparen.


Producten aangeboden via makelaars en Fintro-agenten


Globale brutorendementen* voor 2023 van de belangrijkste tak 21-producten die via makelaars en Fintro-agenten aangeboden worden onder het merk AG.

•    AG Invest+ : 3,00 %*
Premies die gestort worden in het contract genieten de gewaarborgde rentevoet die van toepassing is op het moment van de storting van de premie.  

•    Top Rendement : 2,00 %*
Premies die gestort worden in het contract genieten de gewaarborgde rentevoet die van toepassing is op het moment van de storting van de premie. Top Rendement kan onderschreven worden in het fiscale regime Pensioensparen en Langetermijnsparen.

 

Huidige gewaarborgde rentevoeten

 

•    Gewaarborgde rentevoeten van Future Invest Bon en van AG Invest+: 2,50 %.
•    Gewaarborgde rentevoeten van Pension Invest Plan en Top Rendement:  1,75 %.

 

____________________

* Globale brutorendementen. Kosten en taksen zijn niet inbegrepen. Globaal brutorendement voor Top Rendement van toepassing op contracten afgesloten vanaf 2022. De vermelde rendementen hebben betrekking op het verleden en vormen geen betrouwbare indicator voor het toekomstige rendement. Ze worden meegedeeld onder voorbehoud van aanvaarding door de algemene aandeelhoudersvergadering. De gewaarborgde brutorentevoeten kunnen voor 2023 aangevuld worden met een winstdeling, afhankelijk van de resultaten van AG.

AG Invest+ en Top Rendement zijn individuele levensverzekeringen (tak 21) van AG. Raadpleeg het Essentiële Informatiedocument of de Financiële Infofiche Levensverzekering op www.aginsurance.be/retail voor de kenmerken en voorwaarden (instap- en uitstapkosten) van deze producten.

Future Invest Bon en Pension Invest Plan zijn individuele levensverzekeringen (tak 21) van AG, aangeboden door BNP Paribas Fortis. Raadpleeg het Essentiële Informatiedocument of de Financiële Infofiche Levensverzekering op www.bnpparibasfortis.com voor de kenmerken en voorwaarden (instap- en uitstapkosten) van deze producten.

 

     
Foto’s
  • rendements-jpg