Cultuur 18/09/2015

AG Insurance steunt eerste Paralympic Day

Op 20 september organiseert het Belgian Paralympic Committee (BPC) zijn allereerste Paralympic Day. Dit feest vindt plaats tijdens de Autoloze Zondag en is de aftrap van de voorbereiding op de Paralympische Spelen die van 7 tot 18 september 2016 plaatsvinden in Rio.



Het Brusselse Jubelpark vormt komende zondag het decor voor de eerste Paralympic Day. Tijdens dit evenement wordt de Paralympische Beweging in de schijnwerpers gezet. Bezoekers kunnen van 10u tot 18u terecht aan de voet van de Triomfboog in een Braziliaans getint paralympisch dorp voor tal van activiteiten, sportdemonstraties en –initiaties in samenwerking met clubs uit het hele land:
• deelname aan 5 paralympische sporten: rolstoeltennis, rolstoelbadminton, boccia (petanque), goalbal (balsport voor slechtzienden) en handbike
• kennismaking met de G-sportvarianten van 8 sporten zoals judo, schermen, atletiek, rolstoelbasket, zitvolleybal, …
• ‘Torch Run’ in het bijzijn van de koninklijke familie en de ministers van sport, die eindigt in het ontsteken van een paralympische vlam
• tentoonstelling rond de Paralympische Beweging en de Spelen van Rio
• ‘selfie spot’ met het bekende Christusbeeld dat op Rio uitkijkt
• parachutesprong boven Rio via een 4D-simulator
• reuzencanvas om steun te betuigen aan het Paralympic Team Belgium



Rolmodellen


AG Insurance is sinds 2011 trotse partner van het BPC en gelooft sterk in de baten van het sport beoefenen op alle niveaus en voor iedereen, ongeacht zijn eventuele beperkingen. Paralympics zijn een unieke kans om de sport in België te stimuleren, niet alleen op topniveau, maar ook de sport voor allen. In dat opzicht zijn onze paralympische atleten echte rolmodellen. Hun inzet, doorzettingsvermogen en wilskracht vormen een bron van inspiratie voor de hele samenleving.


Meer info op http://www.paralympic.be/nl

     
Foto’s