Csr 30/09/2022

“Onze investering in Fluxys ondersteunt de Belgische duurzame energietransitie”

Eind vorige week kondigde energie-infrastructuurgroep Fluxys een belangrijke herschikking van zijn aandeelhouderschap aan.

Naast de Zwitsere infrastructuurinvesteerder EIP, specialist in het begeleiden van bedrijven op vlak van de energietransitie, zal een consortium van 4 Belgische institutionele investeerders – de verzekeraars AG en Ethias, EthiasCo en de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij FPIM - 4,6% van de aandelen van Fluxys overnemen van de Canadese investeringsgroep CDPQ.  De operatie gebeurde in onderling overleg en samenspraak met de andere aandeelhouders Publigas en EIP.
 
Het consortium benadrukt dat het via deze participatie 2 belangrijke doelen nastreeft:

- de strategie van Fluxys ondersteunen om vanaf 2025 zijn infrastructuur uit te bouwen voor het vervoer van waterstof en CO2 en zo belangrijke stappen te zetten in de noodzakelijke transitie naar duurzame energiebronnen en een koolstofneutrale maatschappij tegen 2050;

- de Belgische verankering van een voor het land cruciale infrastructuur versterken.

 

Heidi Delobelle, CEO AG:
“Als verzekeraar zijn we ons ten zeerste bewust van de maatschappelijke impact die we via onze langetermijninvesteringen kunnen creëren. We willen zowel de lokale economie ondersteunen als de evolutie naar een meer duurzame samenleving. De investering in een bedrijf als Fluxys dat - via het transport van waterstof en het afvoeren van CO2 - een cruciale rol gaat spelen in de Belgische transitie naar duurzame energie past perfect in deze strategie.” 



Lees het gemeenschappelijke persbericht in de bijlage.
     
Foto’s
  • Zeebruggelr.PNG

  • Zaventemlr.PNG