Innovatie 13/01/2016

OmniNatuur, een nieuwe autoverzekering tegen natuurgeweld

Als gevolg van de duidelijke stijging van het aantal onweders, hagelbuien en overstromingen, worden steeds meer wagens door natuurgeweld beschadigd. Toch is zowat de helft van het Belgische wagenpark niet verzekerd tegen dit type schade. Daarom ontwikkelde AG Insurance de waarborg OmniNatuur, een zeer eenvoudige en toegankelijke verzekering specifiek tegen schade door natuurgeweld.Dat onweders met hagelbuien en overvloedige neerslag een stijgende trend vertonen en intenser worden, bevestigt Luc Debontridder, Senior klimatoloog bij het KMI. “Het aantal onweersdagen per jaar zit sinds enkele decennia duidelijk in een stijgende lijn. Dat leidt tot een grotere concentratie van neerslag en wateroverlast op bepaalde ogenblikken en plaatsen”. Bij minstens 1 onweer op 3 valt er ook hagel, weet Debontridder. “Per jaar tellen we gemiddeld zelfs 5 à 6 hagelbuien met stenen van minstens 2 cm diameter.”

“Vanaf die diameter loop je risico op beschadiging van het koetswerk van je wagen”, voegt Bertrand Roosen, Marketingdirecteur Niet-leven, toe. “De gemiddelde kost van zo’n schadedossier met hagel loopt al snel op tot meer dan 2.000 EUR.”


1 op 2 wagens niet verzekerd


En toch zijn heel wat eigenaars niet verzekerd zijn tegen schade door natuurgeweld. Dat soort schade is in de autoverzekering immers enkel gedekt door een Omniumverzekering, hetzij de volledige dekking, hetzij de zogenaamde ‘kleine omnium’ .
“Gemiddeld bekeken heeft slechts 1 wagen op 2 zo een omniumdekking”, stelt Bertrand Roosen vast. “Dat betekent dus dat zowat de helft van het Belgische wagenpark niet verzekerd is tegen schade door hagel, onweders, overstromingen …”


Mikken op een brede doelgroep


Om deze leemte in de verzekeringsdekking op te vullen, lanceert AG Insurance nu de waarborg OmniNatuur. Deze verzekert het voertuig tegen natuurfenomenen zoals storm en onweer, overstroming, hagel, bliksem, grondverschuivingen, vallen van rotsen, enz… Bovendien wordt er geen vrijstelling toegepast indien het voertuig hersteld wordt door een carrosseriebedrijf dat deel uitmaakt van het ruime netwerk van AG Insurance. Belangrijk te onderstrepen is ook dat de dekking niet alleen in België geldt, maar in heel Europa en een aantal aangrenzende landen.
“We hebben hier echt een product willen creëren dat mikt op een zeer brede doelgroep”, zegt Bertrand Roosen. “Het is dan ook een zeer eenvoudig product geworden met een minimum aan beperkingen en een scherpe prijszetting. Voor 5 EUR per maand is je wagen al verzekerd, ongeacht de leeftijd en de waarde van het voertuig.”


Lees het volledige persbericht.     
Foto’s