Cultuur 13/07/2016

Olympische Spelen Rio: AG Insurance, supporter van de Belgische olympische atleten !


Van 5 tot 21 augustus vinden in Rio de Janeiro de 31e Olympische Zomerspelen plaats. AG Insurance is sinds 2010 partner van het BOIC en promoot onder andere via de Spelen het idee van 'sport voor allen'. De verzekeraar steunt Team Belgium niet alleen financieel, maar ook via een mediacampagne en een specifieke app.
Mediacampagne 'Supporters of your life'


Binnen enkele weken zijn de ogen van de hele wereld gericht op Rio de Janeiro en de Spelen. De media-aandacht voor dit vierjaarlijkse hoogtepunt van de sport komt dan ook stilaan op gang. Ook AG Insurance zal de volgende weken sterk aanwezig zijn in de media, zowel in de geschreven pers als op radio en tv. Door de link te leggen tussen topsport en het dagelijkse leven, wil de campagne ‘Supporters van jouw leven' iedereen aanzetten om zelf aan sport te doen.

Hans De Cuyper, CEO van AG Insurance
“Onze olympische atleten zijn rolmodellen  om onze collega’s en klanten aan te sporen tot meer beweging. Tijdens en na de Olympische Spelen merken we dat de enorme media-aandacht vele mensen stimuleert om te beginnen sporten. Via ons partnership met het BOIC willen we dat fenomeen ondersteunen en zo een bijdrage leveren aan een gezonde en evenwichtige samenleving, die 'olympische' waarden als respect, doorzettingsvermogen en teamspirit hoog in het vaandel draagt."Van judoka tot bouwvakker, van topatleet tot pasgeborene


Net het feit dat dat deze waarden niet alleen voor topsporters, maar ook in het dagelijks leven op ieder van ons van toepassing zijn, is de boodschap van de nieuwe mediacampagne van AG Insurance. Als verzekeraar willen we zowel supporter zijn van de atleet die zichzelf overstijgt op de Spelen als van de bakker die midden in de nacht opstaat om zijn brood te bakken, van de moeder die haar kind op de wereld brengt en van de bouwvakker die met zakken cement zeult … AG Insurance is supporter van het leven en wil voor zijn klanten aanwezig zijn in elke levensfase.
De advertenties en spots zijn de komende weken te zien en te horen in een aantal kranten (Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen, Belang van Limburg…), op radio en tv (VRT), op social media en het internet.Een app om niets te missen van de Spelen!


Samen met het BOIC ontwikkelde AG Insurance ook een Team Belgium-app. De Belgische delegatie telt meer dan 100 atleten... een hele klus om ze allemaal te kennen en hun prestaties op te volgen. Tenzij je de Team Belgium-app downloadt op je smartphone! Hiermee vind je snel en eenvoudig alle info terug over onze olympische atleten en hun agenda. Daarnaast kun je, ondanks het tijdsverschil, hun prestaties op de voet en in 'real time' volgen. De app is zowel voor iOS- als voor Android-toestellen ontwikkeld. Downloaden kan via de App Store of Google Play.     
Foto’s