Corporate 15/02/2019

AG Insurance oefent recht uit om achtergestelde eeuwigdurende obligaties terug te betalen 

​AG Insurance zal recht uitoefenen om achtergestelde eeuwigdurende obligaties met een veranderlijke vaste rentevoet van 6,75 % terug te betalen ter waarde van USD 550 miljoen.

 

De Belgische verzekeringsmaatschappij AG Insurance nv maakt vandaag bekend dat ze haar recht zal uitoefenen om de uitstaande USD 550 miljoen aan achtergestelde eeuwigdurende obligaties met een veranderlijke vaste rentevoet van 6,75 % (Fixed Rate Reset Perpetual Subordinated Notes) terug te betalen overeenkomstig Voorwaarde 6(b) van de Algemene Voorwaarden van de ‘Obligaties’ (ISIN-code BE6251340780). Deze obligaties zijn momenteel beursgenoteerd en mogen verhandeld worden op de gereglementeerde markt van de Luxemburgse beurs totdat ze zijn terugbetaald.

AG Insurance nv heeft de regels inzake bekendmaking aan de toeziende autoriteit (Nationale Bank van België) nageleefd, en ontving op 12 december 2018 de bevestiging van de NBB dat het de obligaties volledig mag terugbetalen op hun eerste calldatum, namelijk 21 maart 2019.

De terugbetaling van de zogenaamde ‘grandfathered’ Tier 1-obligaties voltrekt zich op 21 maart 2019. Op dat moment wordt het totale hoofdbedrag van USD 550 miljoen terugbetaald aan de obligatiehouders, samen met de opgelopen maar onbetaalde rente.

De obligatiehouders kunnen voor meer informatie contact opnemen met:
AG Insurance NV
Corporate Finance & Investors Relations
Emile Jacqmainlaan 53, B-1000 Brussel
België
E-mail: ir@aginsurance.be

 

     
Foto’s
  • batimentJQ-JPG