Csr 06/12/2016

Move4Cancer schenkt 54.000 EUR aan Stichting tegen Kanker

Move4Cancer is een solidariteitsactie binnen AG Insurance die een achttal jaren geleden spontaan ontstaan is bij een aantal personeelsleden. Vaak vanuit een persoonlijke ervaring in hun omgeving wilden zij de strijd tegen kanker ondersteunen. De actie loopt het hele jaar door, met als hoogtepunt begin september de beklimming van een Tour-col. De editie 2016 bracht meer dan 54.000 EUR op, een recordbedrag dat integraal ten goede komt aan de Stichting tegen Kanker.


Enkele jaren geleden besloten enkele sportieve medewerkers van AG Insurance een grote uitdaging aan te gaan: zoveel mogelijk collega’s motiveren om de strijd tegen kanker te steunen. Ondertussen is Move4Cancer uitgegroeid tot een beweging van tientallen collega’s die zich het hele jaar door en via verschillende acties inzetten om fondsen te verzamelen. Natuurlijk krijgen ze hierbij de logistieke en financiële steun van de directie van AG Insurance, die trouwens elk jaar sterk vertegenwoordigd is op de flanken van de Tour-col.Meer dan een sportieve uitdaging


Voor 2016 viel de keuze op de legendarische Alpenreus Col de la Madeleine. Die bleek een echte kuitenbijter: 20 kilometer klimmen tot 2.000 meter hoogte, met een gemiddeld stijgingspercentage van 8%. Zowat 90 deelnemers haalden al fietsend, lopend of wandelend de top, heel wat fietsers zelfs meerdere keren. Het leverde mooie, vaak grensverleggende prestaties op, die echter de tomeloze inzet van een twintigtal vrijwilligers die de hele organisatie in goede banen leidden, niet in de schaduw mogen stelle​n.


Want meer nog dan een sportieve uitdaging, is Move 4Cancer een beweging die heel het jaar door acties organiseert voor het goede doel: verkoop van truffels, paaseitjes en wenslintjes, een carwash, spontane schenkingen, … Dankzij al deze initiatieven en de steun van AG Insurance wist Move4Cancer in 2016 een recordbedrag in te zamelen van 54.235 euro. Begin december werd dit bedrag overhandigd aan de Stichting tegen Kanker.Gulle sponsor


Niets dan tevreden gezichten bij de Stichting natuurlijk.


Koen Van Damme, coördinator Partnerships bij de Stichting tegen Kanker

“Via Move4Cancer behoort AG Insurance de voorbije jaren telkens tot de gulste bedrijfssponsors van onze Stichting. Onnodig te zeggen dat dit soort ondersteuning belangrijk is voor het vervullen van onze opdracht: financieren van wetenschappelijk onderzoek, preventie en projecten ter ondersteuning van patiënten en hun naasten. In naam van alle patiënten, zijn we de organisatoren van Move4Cancer en de directie van AG Insurance dan ook bijzonder dankbaar.”


Hans De Cuyper, CEO van AG Insurance en zelf elk jaar op de afspraak

“Move4Cancer toont aan dat onze medewerkers het hart op de juiste plaats hebben. Als bedrijf dat zijn maatschappelijke rol bijzonder ernstig neemt, willen we een bedrijfscultuur stimuleren waarin dit soort initiatieven vanuit de basis goed kunnen gedijen. Het spreekt voor zich dat we Move4Cancer, zowel logistiek als financieel, ondersteunen.”


     
Foto’s
  • Move4Cancer cheque

  • Move4Cancer Hans De Cuyper

  • Move4Cancer groep.JPG