Csr 14/09/2018

Nieuwe campus Heist-op-den-Berg ingehuldigd als een van de grootste schoolprojecten in Vlaanderen


​Op 14 september werd het geheel vernieuwde Heilig-Hartcollege van Heist-op-den-Berg officieel ingehuldigd in aanwezigheid van onder meer Hans De Cuyper, CEO van AG Insurance en tevens oud-leerling. Het bouwproject van ruim 15.000 m² is een van de grootste die werden gerealiseerd in het kader van “Scholen van Morgen”, de publiek-private samenwerking voor een inhaalbeweging in scholenbouw in Vlaanderen en Brussel.

Wegens het grote tekort aan middelen voor scholenbouw, ging de Vlaamse overheid enkele jaren geleden op zoek naar een alternatieve manier om de lange wachtlijst in te korten. In 2010 werd daartoe de publiek-private samenwerking (PPS) “Scholen van Morgen” opgericht om een inhaaloperatie voor nieuwe of vernieuwde Vlaamse schoolinfrastructuur te realiseren, goed voor in totaal 710.000 m² aan nieuwbouw- en/of renovatieprojecten over alle onderwijsnetten heen.

AG Insurance is niet alleen een van de belangrijkste financiers van het programma dat 182 nieuwe scholen bouwt voor zowat 133.000 leerlingen, zijn dochtermaatschappij AG Real Estate treedt ook op als afgevaardigd bouwheer. Een team van 50 medewerkers begeleidt de scholen doorheen het gehele ontwerp- en bouwproces en tijdens het 30-jarige onderhoud van de gebouwen.

Ondertussen zijn 156 “Scholen van Morgen” al in gebruik genomen, en genieten meer dan 100.000 leerlingen en duizenden leraren van nieuwe moderne leslokalen, ateliers, sporthallen, speelplaatsen, enz. Elke oplevering heeft plaatsgevonden met respect voor het afgesproken budget en tijdsbestek.

Eén van de grootste bouwprojecten is het Heilig-Hartcollege van Heist-op-den-Berg, met een totale oppervlakte van ruim 15.000 m². Het scholencomplex bestaat uit een basisschool, een middelbare school en sportinfrastructuur. Hierbij werd in het bijzonder aandacht besteed aan de positieve impact van daglicht op het welzijn, de concentratie en bijgevolg ook de prestatie van de leerlingen.

Op vrijdag 14 september werd de nieuwe campus officieel ingehuldigd door Mgr. Johan Bonny (Bisschop van Antwerpen), met gelegenheidstoespraken van Hans De Cuyper (Chief Executive Officer van AG Insurance én ex-leerling) en Steven Goegebeur (stand-up comedian én papa).

 Hans De Cuyper
“Als verzekeraar investeren wij de pensioenreserves van onze klanten bewust en doelgericht in de reële economie. Via deze unieke PPS bouwt AG Insurance letterlijk mee aan de toekomst van ons land: scholen van de 21e eeuw die leerlingen en leerkrachten voorzien van comfort, een inspirerende leeromgeving met moderne ICT-infrastructuur, ruimte op te sporten en te ontspannen, ...
Scholen van Morgen is ook een heel mooi win-win verhaal, want door te investeren in noodzakelijke schoolinfrastructuur voor kinderen, creëer je een meerwaarde voor onder andere de pensioenplannen van hun ouders en grootouders bij AG Insurance. We zijn fier hoe we meerdere sociale thema’s tegelijkertijd kunnen aanpakken dankzij dit programma.”

     
Foto’s
  • hans de cuyper-jpg

  • heilighartcollege-jpg