Innovatie 7/06/2017

‘Hagelplan’ bij AG Insurance: innovatieve scanner om schade-evaluaties sneller uit te voeren

Iedereen herinnert zich nog de zware hagelstorm van het pinksterweekend dag op dag 3 jaar geleden. Meer dan 70 000 Belgen dienden toen bij hun verzekeraar een schadeclaim in voor hagelschade aan hun wagen. Bovendien zullen dergelijke natuurfenomenen zich in de toekomst wellicht nog vaker voordoen. Om zijn verzekerden zo snel mogelijk bij te staan, beschikt AG Insurance voortaan over een AG Scan Center, waarmee niet alleen het proces van de schade-expertise maar ook de herstelling aanzienlijk versneld wordt.


Uniek in België: AG Insurance stelt een ‘globaal hagelplan’ op


AG Insurance stelt alles in het werk om schadeclaims zo snel mogelijk af te handelen, ook wanneer deze het gevolg zijn van zware natuurfenomenen die op korte tijd een toevloed aan claims veroorzaken. Daarom heeft het een ‘globaal hagelplan’ opgesteld dat het hele proces van schade-aangifte tot herstelling sneller en efficiënter doet verlopen. Zo kan onder andere de schade aan het koetswerk onmiddellijk geëvalueerd worden door een hyperperformante scanner. Een primeur op de Belgische markt. 


Een AG Scan Center dicht in de buurt van de getroffen klanten


Volgens dit hagelplan kan in de regio waar de hagel is gevallen, zeer snel een ‘AG Scan Center’ worden opgesteld dat is uitgerust met een ‘hagelscanner’ (ontwikkeld door Adomea en gecommercialiseerd door CSI Technologies). 
Deze scanner is een draagbare cabine, uitgerust met 17 high definition camera’s die simultaan foto’s van het voertuig nemen en, aan de hand van verticale en horizontale lichtstralen, beelden van de beschadigde carrosserie registreren. De verschillende inslagen worden gemeten en gerangschikt in een aantal categorieën naargelang de tijdspanne die de hersteller nodig heeft om ze weg te werken. Daar waar een expert of een hersteller 30 à 45 minuten nodig zou hebben om alle schade te evalueren, klaart de scanner de klus in slechts 6 minuten. De klant kan het schadeverslag dat hij na de scan ontvangt, steeds bespreken met een ter plaatse aanwezige expert. 
Verzekerden* die hun ‘hagelschade’ hebben aangegeven bij hun verzekeringsadviseur, zullen door AG Insurance worden uitgenodigd om hun voertuig in het AG Scan Center te laten scannen.Prioritaire schadebehandeling


Dankzij het AG Scan Center kunnen de verzekerden van AG Insurance de schade aan hun voertuig niet enkel snel evalueren, ze krijgen nadien ook een prioritaire behandeling bij één van onze gespecialiseerde en ervaren herstellers (Paintless Dent Removal-techniek, ook wel Smart Repair genoemd).


Snellere en efficiëntere hulp in geval van hagelschade


AG Insurance is de eerste Belgische verzekeringsmaatschappij die gebruikmaakt van deze innovatieve technologie.


 Edwin Klaps, Bestuurder – Directeur
“Als verzekeraar hebben we aan den lijve de zware impact ondervonden van de hagelstorm van Pinksteren 2014. We hebben toen tienduizenden schadedossiers behandeld waarvan een groot deel schade aan wagens betrof. Spijtig genoeg moesten een aantal klanten toen meerdere maanden wachten op het herstel van hun voertuig. Bovendien wijzen meteorologische studies erop dat dergelijke natuurfenomenen zich steeds vaker zullen voordoen … Om het leven van onze klanten te vergemakkelijken, hebben we deze nieuwe procedure ontwikkeld, met als spil het AG Scan Center. Zo kunnen we na grote rampen de schaderegeling sneller en efficiënter laten verlopen, vanaf de aangifte tot de herstelling.” Dekking tegen hagelschade


Na de hagelstorm in 2014 hebben vele auto-eigenaars moeten vaststellen dat ze niet verzekerd waren tegen hagelschade. Slechts 1 op de 2 auto-eigenaars heeft immers een omniumverzekering afgesloten die dit soort schade dekt. Daarom lanceerde AG Insurance in 2016 ‘OmniNatuur’, een verzekering die het voertuig specifiek dekt tegen schade veroorzaakt door natuurkrachten, en dit aan een bijzonder interessant tarief. Meer info over OmniNatuur.


* Geldig voor de verzekerden in Top Omnium, Top Occasium en OmniNatuur.

     
Foto’s
  • _DSC9772

  • _DSC9706

  • _DSC9929

  • klant-traject-hagel-scanner

  • ag-scan-center