Corporate 22/12/2020

AG legt op 1 jaar tijd 1,5 miljoen kilometer af voor het goede doel

Zo bleven collega’s verbonden ondanks thuiswerk

 
 

Door de coronacrisis schakelden heel wat bedrijven noodgedwongen over naar thuiswerk. Zo ook AG. Om de verbinding met collega’s te onderhouden, besloten de medewerkers van AG een gezamenlijke sportieve doelstelling aan te gaan voor het goede doel. Op één jaar tijd liepen, fietsten, wandelden en zwommen zij niet minder dan 1,5 miljoen kilometer. Als beloning voor die inspanning, stort AG 40 000 euro, verdeeld over 4 hulporganisaties die via een stemming werden geselecteerd. Om het jaar in schoonheid te beëindigen, zamelden de medewerkers als eindejaarsactie ook wenskaarten in met hoopvolle boodschappen voor mensen die eenzaam zijn en maakten ze geschenkdozen voor gezinnen die in armoede leven.


40 000 euro voor 4 goede doelen


De 4 hulporganisaties die gesteund werden door deze jaarchallenge zijn MS Liga, VZW Empathie, Move4Cancer en Tom, Scott & Cie. Een overzicht.

MS Liga 
Deze organisatie zet zich in om wetenschappelijk onderzoek te ondersteunen naar de auto-immuunziekte, multiple sclerose. Ze informeert en begeleidt personen met MS en hun omgeving.

VZW empathie 
Deze vzw verleent hulp aan jongeren en volwassen met een eetstoornis, waaronder anorexia nervosa en boulemia nervosa.

Move4Cancer
Het geld dat wordt ingezameld door Move4Cancer, een organisatie op poten gezet door een groep medewerkers van AG zelf, gaat integraal naar de financiering van kankeronderzoek.

Tom, Scott & Cie
De voornaamste missie van deze hulporganisatie is om de integratie van personen met een verstandelijke beperking in het algemeen, en Trisomie 21 in het bijzonder, te bevorderen. Zo hoopt ze een brug te bouwen tussen mensen met en zonder een beperking. 
 

Eindejaarsactie

 

Geschenkdozen voor gezinnen in armoede

Gezinnen die het financieel te moeilijk hebben om tijdens de feestdagen te zorgen voor geschenken of een kerstmenu kunnen terecht bij hulporganisaties Bras dessus Bras dessous asbl, SENRJ, Noblito en Kamiano - St Egidio. Zij zorgen ervoor dat deze gezinnen voedselpakketten, speelgoed en andere spullen ontvangen voor kerst. Om dat extra feestelijk te maken, hebben de collega’s van AG hun knutselgerief bovengehaald en een hondertal verdeeldozen versierd in kerstthema. 
 

 

Hoopvolle boodschappen tegen eenzaamheid
 

 

De lockdown en andere maatregelen om de pandemie te bestrijden, hebben voor veel eenzaamheid gezorgd binnen onze samenleving. Zelfs wie in normale tijden zich weinig tot nooit eenzaam voelt, werd daar plots wel mee geconfronteerd. Dat ook de feestperiode dit jaar noodgedwongen in heel kleine kringen wordt doorgebracht, bevordert de situatie niet. Om deze reden hebben de collega’s van AG zich geëngageerd om zoveel mogelijk hoopvolle boodschappen te bezorgen aan al wie deze periode eenzaam doorbrengt. 

Zij verzamelden meer dan duizend wenskaarten, kindertekeningen en andere knutselwerken. De hulporganisaties die de geschenkdozen verdeelden, hebben ervoor gezorgd dat de wensen goed toekwamen. Een verdere stap in AG’s strijd tegen eenzaamheid.

Ontdek hieronder de eindejaarsactie in beeld.
 

     
Foto’s
  • Wandeling-png

  • verdeeldozen 2-JPG

  • kerstman-jpg

  • Knutselen-jpg

  • Dozen versierd-jpg

  • Cartes-jpg

  • cartes-jpg

  • Bras dessus Bras dessous-png