Innovatie 22/11/2018

Een Corporate IT Award voor Yongo!

Opnieuw een trofee voor Yongo! Tijdens de uitreiking van de “Corporate IT Awards” op 21 november sleepte het online spaar- en beleggingsplatform voor kinderen van AG Insurance een award in de wacht in de categorie « Outstanding customer experience ».  De Corporate IT Awards zijn een organisatie van ARC Group en bekronen Belgische bedrijven die zich onderscheiden door een innovatief gebruik van informatietechnologie.

 

Yongo werd gelanceerd in maart 2017. Het platform werd ontwikkeld om ouders te ondersteunen die, via een levensverzekering, op een moderne manier willen sparen of beleggen voor hun kinderen. Het innoverende van dit platform ligt vooral in het feit dat het ouders, familieleden en vrienden samenbrengt om online geld te storten en zo de spaardoelstelling van het kind te behalen. Het platform heeft daarnaast ook een opvoedende functie, dankzij de schat aan neutrale informatie, nuttige tips en praktische adviezen waarmee ouders hun kinderen het belang van sparen en de waarde van geld kunnen bijbrengen..

Een unieke klantenervaring

De award in de categorie « Outstanding customer experience » berust op het feit dat via Yongo zowel de ouders als, binnen bepaalde grenzen, het kind zelf hun spaar- en beleggingsinspanningen in handen kunnen nemen. 

Benny De Wyngaert, Managing Director
“Door een aanpak die we zowel qua concept als qua uitwerking gerust innoverend kunnen noemen, heeft AG Insurance het eerste volledig online product in de Belgische verzekeringssector ontwikkeld, een aanbod dat zelfs op de Europese markt uniek is”.


In de verantwoording van zijn keuze verwees de jury naar drie aspecten: 

1. Een dynamisch digitaal aanbod dat breekt met de traditionele product- en marketingbenaderingen en een unieke WOW-ervaring creëert;
2. Een multidisciplinaire en wendbare IT-organisatie, opgebouwd rond een ecosysteem dat de klassieke schotten tussen de verschillende technische specialismen doorbreekt;
3. Een inspirerende maatschappelijke benadering over de generaties heen.

 

Een product dat veel verder gaat dan de klassieke manier van verzekeren 

Raphaël Copis, Chief Information Officer 
“Voor de IT-medewerkers van AG Insurance was Yongo een unieke gelegenheid om multidisciplinair te werken en alle competenties van het vak, architectuur, veiligheid, programmatie, governance … te benutten. Yongo heeft het IT-departement ingrijpend veranderd. Met dit project heeft AG Insurance nieuwe technologische fundamenten gelegd die onmisbaar zijn voor de toekomstige ontwikkelingen en het innoverend vermogen van het bedrijf."

     
Foto’s
  • yongo corporate IT award 01

  • yongo corporate IT award 02