Corporate 24/03/2023

AG valt in de prijzen op de Corporate IT Awards

Tijdens de CIO Leadership Summit vond gisterenavond de uitreiking plaats van de Belgian Corporate IT Awards, een van de meeste prestigieuze erkenningen voor Belgische IT-projecten. AG is erg trots en blij met de award voor Outstanding IT Modernization voor zijn replatformingproject. Dankzij dit pioniersproject beschikt AG vandaag over een innovatief en veilig platform dat openstaat voor nieuwe technologieën. Zo komt de verzekeraar tegemoet aan de technologische verwachtingen van zijn klanten en van een markt die steeds meer digitaal wordt. Na de verkiezing van Philippe Van Belle als ‘CIO of the Year 2022’ door Datanews, is dit opnieuw een mooie onderscheiding voor de IT-teams van AG!

 

Belgian Corporate IT Awards

De 13e uitreiking van de Belgian Corporate IT Awards vindt plaats in het kader van de CIO Leadership Summit, waar de Belgische CIO-community jaarlijks verzamelt. Deze awards erkennen projecten uit de private en publieke sector die zorgen voor een verbetering van de operationele efficiëntie, de flexibiliteit, het businessvoordeel en/of de klantervaring dankzij een geavanceerde implementatie van informatietechnologie.

 

AG wint Outstanding IT Modernization

In de categorie Outstanding IT Modernization ging het replatformingproject van AG met de award aan de haal. Het grootste IT-project in 40 jaar bij AG was meteen ook een wereldpremière: in één weekend gebeurde de migratie van een mainframe (met 80.000.000 lijnen Cobol code, 60.000 batches en 14 miljoen transacties per dag) naar Windows-servers, met dezelfde beschikbaarheid (boven 99,75%). Een waar huzarenstuk waaraan de hele IT-afdeling maandenlang werkte.  

 

Basis voor digitale toekomst verzekeraar

De succesvolle lancering van het replatformingproject vormde een van de hoogtepunten van het voorbije jaar voor AG, want hiermee is de basis gelegd voor de digitale toekomst van het bedrijf. Een niet risicoloze maar doordachte vervanging van de motor van de onderneming, die een radicaal nieuwe technologische basis (één data backbone voor operationele en analytische gegevens) biedt waarmee de verzekeraar helemaal klaar is voor de toekomst.

 

José Fortemps, Head of IT Infrastructure & Operations
“Deze award vormt een heel mooie erkenning voor de flexibiliteit en voor het aanpassings- en innovatievermogen van het hele IT-team van AG tijdens dit enorme project. De combinatie van de replatforming en het nieuwe dataplatform biedt AG een nieuwe gemeenschappelijke data backbone voor onze operationele en analytische systemen, die we op deze manier veel dichter bij elkaar brengen. Zo kunnen we onze digitalisering versnellen, en de komende jaren aan tal van nieuwe projecten werken. Voor het huidige team en voor de nieuwe collega’s die we momenteel rekruteren, breken dan ook boeiende tijden aan!”

     
Foto’s
  • IT-Award-4 cropped-jpg