Corporate 23/03/2020

Coronavirus: dekkingen van groepsverzekeringen blijven behouden ondanks tijdelijke werkloosheid

Op dit ogenblik zijn er zo'n 1 miljoen mensen tijdelijk werkloos in België. De coronacrisis eist niet alleen een enorme medische tol, ook de Belgische economie kreunt onder de gevolgen van COVID-19. Waar mogelijk biedt AG positieve oplossingen voor de problemen van zijn klanten

 

Veel bedrijven sluiten voor hun werknemers een groepsverzekering af die - naargelang het soort contract - verschillende dekkingen bevat: ziekenhuisopname, pensioen, overlijden, gewaarborgd inkomen.  De afgelopen dagen hebben heel wat bedrijven als gevolg van de corona-epidemie en de lockdown hun werknemers op tijdelijke werkloosheid gezet.  Hun arbeidscontracten zijn dus in feite opgeschort ... 

 

Onder normale omstandigheden moeten werkgevers tijdelijke werkloosheid van werknemers bij AG melden. Op dat moment zet AG de premiebetaling stop en wordt de dekking opgeschort. Maar de omstandigheden zijn vandaag allesbehalve normaal. Daarom hoeven werkgevers die een groepsverzekering hebben bij AG geen specifieke administratieve stappen te ondernemen in geval van tijdelijke werkloosheid als gevolg van het coronavirus. Ondanks de tijdelijke werkloosheid blijven de werknemers aangesloten bij de verzekeringen die hun werkgever voor hen afsloot (aanvullend pensioen/overlijden/gezondheidszorg/gewaarborgd inkomen). De in het contract voorziene dekkingen blijven behouden zoals normaal, net als de premiebetaling.

 

Toch laat AG de keuze aan de werkgever: als hij de dekking van zijn werknemers in geval van tijdelijke werkloosheid wil stopzetten, kan hij alle noodzakelijke informatie via de gebruikelijke kanalen doorsturen. In dit geval worden de dekkingen en de premiebetalingen opgeschort. 

 

Heidi Delobelle, Directeur Employee Benefits/Health Care : "We worden geconfronteerd met uitzonderlijke omstandigheden, die ons verplichten om flexibel te zijn en positieve oplossingen te bieden voor problemen die zich voordoen bij onze klanten. Met deze maatregel willen we de aangeslotenen zo goed mogelijk blijven beschermen en geruststellen, en tegelijkertijd de werkgevers veel administratieve rompslomp besparen."

 

De maatregel geldt tot en met 30 juni 2020 en wordt opnieuw geëvalueerd op basis van de maatregelen die de regering neemt.

Lees meer over de andere updates van de dekkingen en verzekeringen bij AG, als gevolg van de corona-epidemie:

Foto’s
  • chomagetemporaire-jpg