Cultuur 30/12/2022

Brusselse studenten welkom om te blokken bij AG

AG site Jacqmain fungeert als “Great Place to Study”

 

Samen studeren blijft een trend onder studenten, onder meer omwille van het grotere samenhorigheidsgevoel. Inspelend op de groeiende vraag naar werkplekken waar studenten zich samen kunnen voorbereiden op de examens, stelt AG in zijn kantoren in de hoofdzetel 25 werkplekken ter beschikking van de Brusselse studenten. In samenwerking met Brik kunnen studenten tijdens deze blokperiode bij AG terecht voor comfortabele studieplekken.  

 

Samen studeren loont

 

Samen studeren is in toenemende mate populair geworden bij de huidige generatie studenten. Een goed ingerichte samenstudeerlocatie zorgt voor weinig afleiding, en biedt een vorm van sociale stimulans die er op kot of thuis niet is: je ziet anderen studeren, wat motiveert om zelf ook verder te doen. Samen studeren zorgt ook voor een groot gevoel van samenhorigheid, en pauzes samen doorbrengen in plaats van alleen is natuurlijk veel aangenamer.

 

 

Nood aan extra plaatsen – AG helpt

 

Deze populariteit leidt tot een groeiende nood aan locaties waar studenten effectief samen kunnen studeren. Brik, de servicedesk van de instellingen voor hoger onderwijs in Brussel, kampt met een gebrek aan geschikte ruimtes en zoekt daarom steeds naar extra plaatsen. Een vraag waar AG vanuit zijn sociaal engagement met veel plezier op inspeelt. Tot 3 februari zet AG dan ook de deuren van zijn Brusselse studeerlocatie open. 

 

 

Jan Heyvaert, Chief HR & Sustainability Officer bij AG :
“Als toonaangevende werkgever die in Brussel zo’n 3.100 medewerkers tewerkstelt, staan wij in nauw contact met het onderwijsveld en rekruteren we jaarlijks enkele 100’en nieuwe collega’s, waarvan velen net van de schoolbanken komen. Vanuit onze maatschappelijke rol dragen we graag ons steentje bij voor de studenten, en verwelkomen we deze blokperiode elke dag 25 studenten in een aangename studieomgeving. Op deze manier zijn we niet alleen een Great Place to Work, maar nu ook een Great Place to Study.”  

 

 

Praktisch

 

- AG Insurance – Emile Jacqmainlaan 53 – 1000 Brussel – Zaal Magritte

- Van 12 december 2022 – 3 februari 2023

- Maandag tot vrijdag van 17-22u

- Enkel na reservatie - Inschrijven via https://studyspaces.brik.be/studyspace/66

 

     
Foto’s
  • GettyImages-1278979697-jpg