Corporate 27/12/2023

Brusselse studenten welkom om te blokken bij AG 

AG Campus: een “Great Place to Grow & Study” 

 

Samen studeren is een trend onder studenten, onder meer omwille van het grotere samenhorigheidsgevoel. Inspelend op de groeiende vraag naar werkplekken waar studenten zich samen kunnen voorbereiden op de examens, stelt AG voor de vierde keer sinds eind 2022 30 studieplaatsen ter beschikking, ditmaal in zijn Brussels AG Campus. In samenwerking met Brik kunnen studenten tijdens deze blokperiode opnieuw comfortabele studieplekken reserveren bij AG. 


Samen studeren loont

 

Samen studeren is in toenemende mate populair geworden bij de huidige generatie studenten. Een goed ingerichte samenstudeerlocatie zorg voor weinig afleiding, en biedt een vorm van sociale stimulans die er op kot of thuis niet is: je ziet anderen studeren, wat motiveert om zelf ook verder te doen. Samen studeren zorgt ook voor een groot gevoel van samenhorigheid, en pauzes samen doorbrengen in plaats van alleen is natuurlijk veel aangenamer.

 

4e blokperiode bij AG – eerste keer in de AG Campus 

 

Deze populariteit leidt tot een groeiende nood aan locaties waar studenten effectief samen kunnen studeren. Brik, de servicedesk van de instellingen voor hoger onderwijs in Brussel, kampt met een gebrek aan geschikte ruimtes en is daarom steeds op zoek naar extra plaatsen. Na 3 edities in de gebouwen aan de Emile Jacqmainlaan, stelt AG deze keer zijn nieuwe AG Campus ter beschikking. Tot aan het einde van de wintervakantie zijn de Brusselse studenten welkom in de AG Campus, van dinsdag tot vrijdag. 

 

Jan Heyvaert, Chief HR & Sustainability Officer bij AG zegt:
AG is een toonaangevende werkgever in Brussel, die ook zeer actief rekruteert. Zo verwelkomden we in 2023 maar liefst 400 nieuwe collega’s, waarvan een significant aandeel recht van de studiebanken komt. Ondersteuning bieden aan deze jongeren en studenten die de professionals van morgen zullen zijn, zit dan ook heel erg in ons DNA. Daarom verwelkomen we elke dag van deze blokperiode 30 studenten in een aangename omgeving, speciaal ontworpen als een plek die onze eigen medewerkers toelaat te leren en zich tijdens hun loopbaan te kunnen ontwikkelen. Met de AG Campus bieden we de studenten echt een “Great Place to Grow & Study”! 

 

Praktisch

 

 

     
Foto’s
  • Study_Space_01_2023-10-jpg

  • Study_Space_01_2023-24-jpg

  • Study_Space_01_2023-22-jpg