Corporate 11/06/2019

AG Insurance, BNP Paribas Fortis en Touring sluiten partnership voor mobiliteit van de toekomst

De manier waarop we ons verplaatsen evolueert razendsnel. Technologische innovaties, ecologisch bewustzijn, wijzigende klantenbehoeften… bieden nieuwe perspectieven om onze mobiliteitsgewoontes drastisch te veranderen.  De drie Belgische bedrijven AG Insurance, BNP Paribas Fortis en Touring, die elk marktleider zijn in hun domein, hebben een strategisch partnership afgesloten dat innovatieve mobiliteitsoplossingen zal mogelijk maken of de ontwikkeling ervan bevorderen.


BNP Paribas Fortis, AG Insurance en Touring willen samen nieuwe oplossingen ontwikkelen met een focus op mobiliteit, preventie en bijstand, om zo mobiliteit in al haar vormen laagdrempelig te maken en elke gebruiker een vlotte en veilige verplaatsing te garanderen, ongeacht het transportmiddel dat hij gebruikt.

In een eerste fase zullen de diensten en producten van Touring ruimer en intensiever verdeeld worden, zowel via AG Insurance en zijn netwerk van makelaars als via het netwerk van BNP Paribas Fortis, en zullen gezamenlijk nieuwe en exclusieve diensten worden ontwikkeld.

Daarnaast zullen de partners de verdere ontwikkeling van het mobiliteitsecosysteem MaaS (Mobility as a service) ondersteunen, waarbij verschillende mobiliteitsdiensten geïntegreerd en gecombineerd worden.

Nu reeds wordt “Easyway”, de MaaS-app van Touring ontwikkeld door Optimile, uitvoerig getest door personeelsleden van de Antwerpse vestiging van AG Insurance, dit in het kader van het initiatief “Slim naar Antwerpen”.

Ten slotte willen de drie partijen in de toekomst eveneens nog andere innovatieve projecten op het vlak van mobiliteit ontwikkelen. Zo zal reeds op vrij korte termijn een gezamenlijk pilootproject rond connected car systemen opgestart worden.  

Het nieuwe partnership versterkt de groeistrategie van de drie partners, AG Insurance, BNP Paribas Fortis en Touring, en zal miljoenen klanten een “best in class” dienstverlening bieden.

 

Hans De Cuyper, CEO AG Insurance
“In de multimodale mobiliteit van de toekomst zijn veiligheid en  bijstand zonder meer cruciale factoren. Waar verzekeringen nu nog vooral gebonden zijn aan het vervoermiddel, zullen we evolueren naar gebruikersgebonden oplossingen. Samen met onze partners en onze makelaars willen we een open ecosysteem uitbouwen dat niet alleen een vlotte en efficiënte, maar ook een veilige combinatie van vervoermiddelen mogelijk maakt.”

 

Max Jadot, CEO BNP Paribas Fortis
“Ik ben verheugd over dit strategisch partnership van onze bank met Touring en AG Insurance. Met deze samenwerking zetten we verdere stappen in het open banking ecosysteem, ditmaal op het vlak van mobiliteit, één van de prioritaire sectoren waar we als BNP Paribas  Groep op inzetten. Wij verruimen ons aanbod met innovatieve oplossingen om het leven van onze 3,5 miljoen klanten te vergemakkelijken en een antwoord  te geven op maatschappelijke uitdagingen. Het partnership van BNP Paribas Fortis, AG Insurance en Touring met Optimile, die een app ontwikkelde die alle mobiliteitsdiensten bundelt, is hier een concrete invulling van.”

 

Thierry Willemarck, CEO Touring
“Touring is zeer enthousiast over deze nieuwe samenwerking. Het geeft ons de kans om de consument in de toekomst, samen met betrouwbare lokale partners, duurzame, veilige en gebruiksvriendelijke mobiliteitsoplossingen aan te bieden via nieuwe verdeelkanalen.“

     
Foto’s