Csr 05/10/2016

AG Insurance, supporter van de allereerste 'Bionische Spelen'

Op 8 oktober vindt in Zurich de eerste editie plaats van de Cybathlon, het kampioenschap voor robot-geassisteerde paratleten. Voor ons land nemen twee ploegen deel aan deze ‘Bionische Spelen’, met protheses ontwikkeld aan de Vrije Universiteit Brussel.Eerste Spelen voor robot-geassisteerde paratleten


Teams vanuit de hele wereld treffen elkaar op zaterdag 8 oktober in de Kolping Arena in Zurich voor het allereerste kampioenschap voor atleten met een handicap en een bionische prothese. Op het programma staan onder meer een exoskeleton race voor verlamde personen, een brain-computer interface race, een behendigheidsrace voor bionische armprothesen en een aangedreven rolstoelrace. In tegenstelling tot de Paralympische Spelen ondersteunt robottechnologie de paratleten en bestaan de wedstrijden uit het overwinnen van obstakels uit het dagelijks leven.


Het BruBotics (Brussels Human Robotic Research Center) onderzoeksconsortium van de Vrije Universiteit Brussel neemt deel met 2 teams. Deze zullen strijden in de ‘powered leg prosthetics race’, waarin atleten met de nieuwste generatie actieve beenprotheses het tegen elkaar zullen opnemen.Supporter van technologische innovatie


Robotica is een vooruitstrevende technologie die de kracht heeft om de levenskwaliteit van mensen met een beperkte mobiliteit drastisch te verbeteren en ervoor te zorgen dat ze hun volledig potentieel kunnen benutten. AG Insurance is dan ook bijzonder trots om zijn steun te verlenen aan BruBotics, het enige initiatief van zijn soort in België.


Onder de merkbelofte “Supporters van jouw leven” staat AG Insurance zijn klanten bij in alle momenten van het leven, zowel de goede als minder goede. Als verzekeraar willen we hen alle kansen geven om op hun manier zorgeloos te leven. Om dat te kunnen, staan we niet alleen open voor een veranderende wereld, maar willen we ook een positieve bijdrage leveren tot de verdere ontwikkeling van onze samenleving. Zo helpen we mee een antwoord bieden op de maatschappelijke en economische uitdagingen van de toekomst.


     
Foto’s
  • brubotics