Preventie 01/12/2020

Sponsorship Award voor Stop Darmkanker, met de steun van AG


AG is trots dat zijn partner-organisatie Stop Darmkanker als ”coup de coeur van de jury” zopas een Belgian Sponsorship Award in ontvangst mocht nemen voor zijn campagne “Juwelen met een grote boodschap”. Ook AG mag delen in de eer want, samen met de ZOO Antwerpen en Pairi Daiza, heeft hij een significante bijdrage geleverd aan de realisatie van deze unieke openluchttentoonstelling. 


In zijn constante zoektocht naar nieuwe en opvallende manieren om de problematiek van darmkanker in de aandacht te brengen, kwam de vzw Stop Darmkanker vorig jaar in contact met juwelenontwerpster Danielle Goffa. De link met darmkanker was snel gelegd, want Danielle vindt de inspiratie voor veel van haar ontwerpen bij … dierlijke uitwerpselen. De samenwerking mondde al snel uit in de tentoonstelling “Juwelen met een grote boodschap”, die van april tot september vorig jaar te bewonderen was in de ZOO Antwerpen en van juni tot november in Pairi Daiza. Het evenement werd zowel financieel als logistiek en promotioneel in belangrijke mate gesteund door AG.


Uitwerpselen van 19 dieren en een kankerpatiënt waren de inspiratiebron voor het design van deze unieke collectie.  Het initiatief bewijst dat het mogelijk is om een delicaat onderwerp als darmkanker op een originele en laagdrempelige manier naar het grote publiek te brengen en de kernboodschap van de vzw, “Doe.De.Test”, te verspreiden.

 

 Dr Luc Colemont, vzw Stop Darmkanker : Voor een kleine organisatie als de onze, is het een hele eer en erkenning om bekroond te worden met een Belgian Sponsoring Award, en al zeker als ”coup de coeur van de jury”. Dit zou niet gelukt zijn zonder de bijzondere bijdrage van de ZOO Antwerpen, Pairi Daiza en AG. Ik betrek deze partners, net als ontwerpster Danielle Goffa, dan ook graag in mijn dankwoord. Met partners als deze wordt onze missie – mensen sensibiliseren en bewust maken over de risico’s van darmkanker - een stuk lichter om dragen." 


Frija Leunens, hoofd van sponsoring bij AG : “De samenwerking met Stop Darmkanker is voor AG zeer waardevol. AG is 'supporter van je leven' in elk aspect van het leven. Gezond zijn en blijven is één van die aspecten. Door te helpen bij de bewustmaking en sensibilisering, maar ook door de eigenlijke test te vergoeden in sommige gevallen, hopen we de menselijke ellende te helpen verminderen en het aantal nieuwe gevallen van darmkanker in België aanzienlijk te doen dalen.”



België telt jaarlijks 5.000 nieuwe gevallen van (dikke)darmkanker. De verdeling tussen mannen en vrouwen is vrijwel gelijk. Darmkanker is de tweede meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen en de derde meest voorkomende bij mannen. De aandoening komt aanzienlijk meer voor vanaf de leeftijd van 50 jaar. Hoe vroeger men het kwaadaardig gezwel ontdekt, hoe groter de kansen op genezing. Vandaar het belang van opsporing en vroegtijdige diagnose.


Meer info? www.stopdarmkanker.be 

     
Foto’s
  • IH4A9192-JPG

  • stop-darmkanker-logo-png

  • Logopdzgrandnoir-png

  • IH4A9223-JPG

  • IH4A9213-JPG

  • IH4A9220-JPG

  • IH4A9197-JPG

  • IH4A9186-JPG

  • IH4A9187-JPG

  • IH4A9179-JPG

  • IH4A9162-JPG

  • IH4A9177-JPG

  • IH4A9150-JPG