Innovatie 26/01/2017

Autosalon: nieuwe verzekeringsformules en acties

Het Autosalon is niet alleen een aanleiding voor autofabrikanten om de nieuwste modellen en snufjes te presenteren. Voor veel bedrijven is het een aanleiding om hun productaanbod in de kijker te stellen of te vernieuwen. Ook AG Insurance promoot deze dagen zijn aanbod in autoverzekeringen, met tijdelijke voorwaarden, een performant blijvend aanbod en nieuwe formules.Tijdelijk aanbod


Tot eind juni biedt AG Insurance aan klanten die « totaalklant » worden (dwz klanten met minstens 1 verzekering in Auto, in Woning en in BA Gezin) verschillende voordelen, waaronder een korting van 10% op de nieuw afgesloten contracten. Bijvoorbeeld: een klant die reeds over een woningverzekering en een verzekering B.A. Gezin beschikt, sluit voor 30 juni een nieuwe autoverzekering af. Hij geniet gedurende de hele duur van het contract een korting van 10% op zijn autoverzekering (B.A. Auto en Omnium).


Rijhulpsystemen


Steeds meer wagens beschikken over geïntegreerde rijhulpsystemen zoals noodremsystemen en aangepaste Cruise Control. Deze systemen hebben hun nut bewezen in het voorkomen van ongevallen of het beperken van de gevolgen ervan. Daarom biedt AG Insurance een korting van 10% op de premie van de verzekering B.A. en Omnium indien de verzekerde wagen beschikt over minstens 2 erkende rijhulpsystemen. Ook deze korting geldt tijdens de hele duur van het contract. Meer info hier.


Nieuwe opties


Vanaf midden februari kan de klant binnen het aanbod van autoverzekeringen kiezen voor 2 nieuwe opties.

De Omnium op basis van de factuurwaarde
De verzekerde waarde van de wagen (en de overeenkomstige premie) is doorgaans gebaseerd op de cataloguswaarde. Dit is de “officiële” prijs van de wagen en die houdt geen rekening met eventuele kortingen. Vanaf midden februari kan de klant die dit wenst, ook opteren voor de formule “factuurwaarde”. Grote voordeel van deze formule is dat, door de lagere verzekerde waarde, ook de premie lager ligt dan bij de formule op basis van de cataloguswaarde. Maar wat bij een ongeval? Bij de overgrote meerderheid van de schadegevallen, daar waar er geen sprake is van totaal verlies, zal de vergoeding identiek zijn in beide formules. Bij totaal verlies zal de vergoeding in ieder geval de investering van de klant veilig stellen en - indien hij bij de aankoop van een nieuwe wagen een zelfde korting geniet - hem ook in staat stellen om een gelijkwaardige wagen aan te schaffen.

Top Bijstand met optie "hoogwaardige vervangwagen of bestelwagen”
Klanten die bij hun autoverzekering ook een Top Bijstand hebben afgesloten, hebben bij ongeval of pech altijd recht op een vervangwagen. Dat is standaard een kleine of middenklasse wagen. Voor sommige klanten kan het belangrijk zijn om te kunnen beschikken over een vervangwagen uit het hogere gamma. Dankzij de optie “hoogwaardige vervangwagen”, kunnen ze kiezen voor een voertuig type Mercedes E of BMW5. Klanten met een bestelwagen zullen, bij ongeval of pech, ook behoefte hebben aan een gelijkwaardige bestelwagen om hun activiteiten te kunnen verderzetten. Ook dat is voorzien in dezelfde optie.


Nieuwe productvoorwaarden


AG Insurance heeft ook de algemene voorwaarden Top Omnium en Top Occasium verder verbeterd. Het uitgangspunt blijft het principe van “alles is verzekerd behalve …”. Daarnaast werden een aantal maximumbedragen verhoogd, zoals voor Sleep- en repatriëringskosten, Vervoer van gewonden en Dringende herstelling na schade.


Nuttige tips om uw autoverzekering te kiezen


Het aanbod aan verschillende autoverzekeringen is zeer ruim. Hoe raak je er wijs uit? En hoe kan men ervoor zorgen dat men een bescherming geniet die perfect is aangepast aan de eigen situatie en verwachtingen? Een overzicht van de verschillende verzekeringsformules, zodat klanten de juiste keuzes kunnen maken, alvorens ze gaan aankloppen bij hun makelaar of bankkantoor. Lees er alles over in een eerder artikel in deze newsroom.

     
Foto’s
  • autosalon 2017