Cultuur 12/04/2018

​Op zondag 22 april verzamelt al wie graag loopt massaal in Antwerpen

​AG ANTWERP 10 MILES & MARATHON


De AG Antwerp 10 Miles & Marathon op zondag 22 april stevent af op ruim 40.000 deelnemers. Opvallend: dit jaar is er minstens 1 deelnemer uit elke Vlaamse en Brusselse gemeente. De AG Antwerp Marathon kent een enorme groei en wordt met 3.000 deelnemers de grootste marathon ooit in België. Langs het parcours zal er nog nooit zoveel animatie voorzien zijn als dit jaar.
 

Antwerps burgemeester Bart De Wever belichaamt de populariteit van AG Antwerp Marathon. Na zijn succesvolle debuut vorig jaar neemt  hij de deelnemers ook dit jaar mee op sleeptouw voor 42,195km door de Koekenstad: “Ik blijf het zeggen: als ik het kan, kan iedereen het, met de juiste begeleiding uiteraard. Ik had nooit kunnen dromen dat ik in 4 uur en 13 minuten een marathon zou kunnen lopen, maar het is toch gelukt. De 10 Miles zijn voor mij een jaarlijks hoogtepunt, als burgemeester én voor mij persoonlijk.”
 
Ook op de overige afstanden worden een pak deelnemers verwacht.  Naar analogie met de voorbije edities zal de 10 Miles zelf veruit de populairste afstand zijn van de vier. Ruim 2/3 van alle ingeschrevenen waagt zich aan de 16 kilometer. De andere afstanden zijn de short run over 5 kilometer en de Kids run (1,4km).
 
In totaal zijn er nu al ruim 35.000 lopers ingeschreven, maar wie dat nog niet gedaan heeft, kan zich nog steeds inschrijven: online op www.agantwerp10miles.be, bij Runners Lab én op de Runners Lab Expo op Linkeroever. In de laatste tien dagen komen er traditioneel nog enkele duizenden lopers bij.


Nationale feestdag van het lopen

“De laatste maanden en weken werden onze parken en onze 21 loopparcoursen al overrompeld door duizenden trainende lopers. Zondag 22 april volgt dan de kroon op het voorbereidende werk met de Antwerp 10 Miles & Marathon. Met Sporting A verwelkomen we de 40.000 enthousiaste lopers en meer dan 85.000 supporters. De stad en haar inwoners staan klaar om iedereen opnieuw een fantastische en sportieve dag te bezorgen. Opnieuw halen we alles uit de kast om van dit event hét grootste en meest geanimeerde loopfeest in Vlaanderen te maken”, zegt Schepen voor Sport Ludo Van Campenhout.
 
Samen met title partner AG Insurance en Sporting A wordt dit jaar massaal ingezet op een maximale beleving en verbreding van het event, zowel voor de deelnemers zelf als voor hun supporters. Gerrit Feyaerts, woordvoerder van AG Insurance: “Langs de verschillende parcours zullen 35 animaties voor een extra motivatieboost zorgen. De meest opvallende nieuwigheid is dat je als supporter jouw favoriete deelnemer letterlijk kan voortstuwen richting de finish door via de website jouw supportersfoto op te laden. Die wordt dan aan het halfwegpunt op een reuzenscherm geprojecteerd op het moment dat jouw held daar passeert. Als aanmoediging kan dat tellen. Via de AG City Challenge zijn we er ook in geslaagd om vanuit elke Vlaamse en Brusselse gemeente minstens één deelnemer aan de start te hebben. Nationaal bekeken is zelfs meer dan 75% van alle Belgische gemeenten vertegenwoordigd.  Meer dan ooit is de AG Antwerp 10 miles dan ook het nationale loopevenement bij uitstek.”

Alle info over de ‘AG Antwerp 10 Miles & Marathon’, de goede doelen en de AG City Challenge op www.agantwerp10miles.be

     
Foto’s
  • ag antwerp 10 miles 235x120-jpg