Corporate 03/07/2023

Akkoord rond aandeelhouderschap Touring NV definitief

AG en BNP Paribas Fortis kondigen aan dat ze op 1 juli 2023 definitief aandeelhouder geworden zijn van Touring NV, de vennootschap die alle commerciële en operationele activiteiten van de Touring Groep omvat.  AG verwerft 75% van de aandelen, BNP Paribas Fortis de overige 25%.


Deze transactie volgt op de goedkeuring door de betrokken toezichthouders en mededingingsautoriteiten van het princiepsakkoord dat de 3 partijen in november vorig jaar bekendmaakten. De nieuwe aandeelhoudersstructuur zal Touring in staat stellen om zijn bijstandsdiensten verder te versterken en zal tegelijkertijd voor alle partijen nieuwe opportuniteiten in mobiliteit creëren. 

 

Heidi Delobelle, CEO van AG:
We zijn heel tevreden dat dit partnership nu definitief geofficialiseerd is. Het biedt alle betrokken partijen, Touring, BNP Paribas Fortis én AG, nieuwe groeikansen in domeinen als mobiliteit en reizen waarin de noden aan bijstand van hun en onze klanten constant evolueren. We danken hartelijk alle medewerkers van Touring NV voor hun inzet en professionalisme en kijken ernaar uit om hen in de verdere ontwikkeling van Touring te ondersteunen. We zijn ervan overtuigd dat we, samen met hen, nog vele mooie bladzijden in hun rijke geschiedenis zullen kunnen schrijven.

 

 

Michael Anseeuw, CEO van BNP Paribas Fortis
Als vertrouwde financiële partner is duurzame mobiliteit één van de thema’s waarin we als bank een voortrekkersrol spelen. Sinds 2019 bundelden Touring, AG en BNP Paribas Fortis hun krachten in een partnership gericht op mobiliteit, bijstand en het ontwikkelen van innoverende mobiliteitsoplossingen.
Dankzij het nieuwe aandeelhouderschap, dat drie belangrijke actoren in de Belgische economie (ook juridisch en operationeel) samenbrengt, kunnen we samen onze ambitie om een stuwende en sturende rol te spelen in de mobiliteit van de toekomst, waarmaken. 

 

 

Bruno de Thibault, CEO van Touring:
Dit akkoord is voor elk van de 3 partijen een ongekende kans om een omvattend mobiliteitsecosysteem te bouwen. AG, BNP Paribas Fortis en Touring zijn elk toonaangevend, hooggespecialiseerd én complementair in hun activiteiten. Samen kunnen wij een omvattend dienstenpakket aanbieden dat blijft beantwoorden aan de reële noden van al onze klanten, van elke weggebruiker. 

 

 



     
Foto’s
  • 23BX406_Touring_Newsroom vignette-jpg