Cultuur 19/06/2019

AG wordt officiële partner van de halve marathon van Nijvel

De halve marathon van Nijvel, sinds 2013 een must voor alle hardlopers in en rond Waals-Brabant, vindt dit jaar voor het eerst plaats onder de vlag van AG Insurance. Een nieuwe stap in het activatieprogramma 'Move by AG', dat de verzekeraar in 2018 lanceerde.

Een sedentaire levensstijl is niet zonder gevolgen voor onze gezondheid. Met het oog op het algemene welzijn van zijn klanten, medewerkers en alle Belgen, startte AG Insurance in 2018 het activeringsprogramma 'Move by AG' op. Zo wil de verzekeraar de Belg aanmoedigen om regelmatig te bewegen en te sporten, zowel in competitieverband als recreatief. 

De AG halve marathon van Nijvel ligt perfect in lijn met de doelstellingen van dit programma. Deze Waals-Brabantse loopklassieker viert op 15 september zijn 7e editie. De deelnemers kunnen er 5 verschillende afstanden lopen: 21 km, 12 km, 5 km, 1 km voor kinderen en 5 km wandelen. Talrijke activiteiten langs het parcours maken van deze wedstrijd een sportief en dynamisch event. Bovendien krijgen de lopers zo de kans om Nijvel en omgeving op een andere manier te ontdekken.

De focus ligt op gehandicapte sporters. Hierdoor is deze race uniek en toegankelijk voor iedereen. Start en aankomst vinden plaats op de grote markt van Nijvel, vlak voor de collegiale Sint-Gertrudiskerk.

Meer info op www.agsemidenivelles.be  

Foto’s
  • AG-SMNivelles19 Logos sur fond blanc carre-jpg