Cultuur 7/06/2018

AG Urban Memorial Van Damme Series brengt opnieuw topatletiek in de stad

Voor het derde jaar op rij komt de AG Memorial Van Damme naar de mensen toe! In juli, juni en augustus brengen de AG Urban Memorial Van Damme Series atletiek naar het hart van drie Belgische grootsteden: Brussel, Luik en Antwerpen. Groot en klein kunnen er gratis initiaties volgen, topwedstrijden bijwonen, en genieten van muziek en sfeer. Met trots steunt titelpartner AG Insurance ook dit jaar dit initiatief!


Partner sinds 2014


In 2014 sloot AG Insurance een partnerschap met de Memorial Van Damme. Vier edities later is het engagement van onze onderneming nog steeds even groot. Ze steunt niet alleen deze belangrijke atletiekmeeting, maar ook alle initiatieven die deze sport dichter bij het grote publiek willen brengen. En dat is precies wat de organisatie van de Memorial Van Damme voor ogen heeft met de AG Urban Series. Het concept is eenvoudig: de hele zomer lang zetten verschillende grote steden in ons land een atletiekdiscipline in de kijker. Toegang is gratis, er worden initiaties voor de allerkleinsten georganiseerd (Kids Athletics), en tijdens de wedstrijden tekenen internationale topatleten present.

In 2018 staan er vier Urban Memorial Van Damme-events op de kalender:

Zondag 10 juni: Brussel (sprint)
Woensdag 18 juli: Luik (hoogspringen)
Zaterdag 25 augustus: Antwerpen (discipline volgt later)
Donderdag 30 augustus: Brussel (kogelstoten)Meer info op www.agurbanmemorialvandamme.be


Sprintfestival onder het Atomium


Op zondag 10 juni strijkt de AG Urban Memorial Van Damme neer in Brussel. Op een speciaal voor de gelegenheid gebouwde indrukwekkende piste nemen de broers Borlée het in de schaduw van het Atomium tegen mekaar op. Meer nog: de spanning en het spektakel worden nog groter omdat ze zullen aantreden in een niet-klassieke ‘back-to-back relay’ van 4x100m! In het voorprogramma tekent de nationale top in sprint en horden present. Voor de allerkleinsten staan ervaren atletiektrainers klaar om kinderen tot 12 jaar te begeleiden, en na afloop van de sportieve prestatie ontvangt iedereen een Kids Athletics-diploma.


AG Diamond Box


Nieuw dit jaar is de ‘AG Diamond Box’-challenge. Hierbij worden de Belgische atletiekclubs uitgenodigd om present te tekenen tijdens de verschillende Urban-events. De drie clubs die per Urban met de meeste fans aanwezig zijn, gaan aan de haal met een AG Diamond Box: een fantastische experience box met een unieke trofee voor het clubhuis, 20 toegangstickets voor de AG Memorial Van Damme en een aantal mooie sportieve gadgets. Als kers op de taart mag elke winnende club een mixed relayploeg 4x100m afvaardigen om deel te nemen aan de AG Memorial Van Damme op vrijdag 31 augustus. De 41e editie van deze wereldberoemde atletiekmeeting belooft dus opnieuw heel bijzonder te worden.

Koop nu tickets voor de AG Memorial Van Damme op vrijdag 31 augustus