Cultuur 05/06/2019

AG stapt mee in het avontuur van de AG Roller Bike Parade

Het hoofddoel van het activeringsprogramma Move by AG dat eind 2018 van start ging, is het bevorderen van regelmatige lichaamsbeweging in allerlei vormen voor iedereen, groot en klein, jong en minder jong. In deze context verbindt AG Insurance zich aan verschillende sportevenementen, zoals de AG 10 Miles of recenter de AG Belgian Coast Walk. Deze zomer volgt er nog een extra event: AG wordt hoofdpartner van de AG Roller Bike Parade. 

Promoten van een gezonde levensstijl


'Gezond en actief leven.' Dat is de rode draad van het activeringsprogramma van AG Insurance, 'Move by AG', dat een gezonde levensstijl promoot in een maatschappelijke context waarbij zitten is geëvolueerd tot het nieuwe roken. Het doel is het bevorderen van regelmatige lichaamsbeweging, zowel sportief als recreatief, om de schadelijke gevolgen van een zittende levensstijl tegen te gaan en het algemene welzijn te vergroten. Een thema waarin de onderneming de afgelopen jaren al geïnvesteerd heeft, onder meer met de AG 10 Miles van Antwerpen, Brussel en Charleroi, via partnerships met sportfederaties of via evenementen zoals de AG Memorial Van Damme, en recenter nog de eerste editie van de AG Belgian Coast Walk.

Officiële partner van de AG Roller Bike Parade 


AG Insurance zet deze zomer een nieuwe stap en wordt hoofdpartner van de AG Roller Bike Parade, een origineel en leuk concept dat sinds 2002 parcours aanbiedt om alternatieve mobiliteit tijdens de zomer te bevorderen. 
 

Frija Leunens, Brand Activation Manager :
"Het doel van de AG Roller Bike Parade is iedereen de kans te geven de stad op een leuke, 'fun' manier te verkennen, op een fiets, skateboard, rollerskates, step, ... Of waarom zelfs niet op een elektrische fiets! Het parcours is voor iedereen geschikt, jong en minder jong, beginnelingen en gevorderden, gezinnen en vrienden. Deelnemen is volledig gratis en inschrijven is niet nodig. Het is de bedoeling om te bewegen en tegelijkertijd plezier te maken en een nieuwe sportieve ervaring uit te testen in een leuke muzikale sfeer. AG Insurance is bijzonder trots dat het zich kan verbinden aan dit evenement, want het sluit perfect aan bij de strategie van Move by AG."

De hele zomer en overal in België

De eerste steden die dit jaar werden bevestigd zijn Brussel, Hasselt, Leuven, Roeselare, Antwerpen, Waver, Nijvel en Charleroi. Vele andere steden worden binnenkort onthuld op de website van het evenement, dat plaatsvindt van 7 juni tot 13 september. 
U vindt er de zomeragenda, nieuwtjes en de bevestiging of annulering van het event naargelang de weersomstandigheden. Afspraak op vrijdag 7 juni om 19 uur op het Poelaertplein in Brussel voor de eerste AG Roller Bike Parade van het seizoen 2019!

 

Foto’s
  • logoaglong-png

  • roller-bike-parade750x3752019-jpg

  • sound-jpg