Csr 16/06/2023

AG krijgt gouden duurzaamheidslabel van EcoVadis

Verzekeraar behoort tot de meest duurzame bedrijven wereldwijd, blijkt uit internationale rating

Duurzaamheid wordt voor steeds meer bedrijven een essentieel onderdeel van hun bedrijfsmanagement. Steeds vaker kijken ze daarbij niet alleen naar de impact van hun eigen activiteiten op milieu en maatschappij, maar ook naar die van hun partners en leveranciers. Duurzaamheidsratings zoals die van EcoVadis bieden daarbij een objectieve vergelijkingsbasis. Dat rating agency kende AG onlangs een gouden duurzaamheidslabel toe. Van alle bedrijven die EcoVadis opvolgt, behoort AG tot de 5% best presterende bedrijven wereldwijd op het vlak van duurzaamheid.


EcoVadis is een onafhankelijk bureau dat wereldwijd de duurzaamheidsinspanningen van bedrijven evalueert. Het beoordeelt jaarlijks meer dan 100.000 bedrijven in 200 sectoren en 175 landen. EcoVadis scoort die bedrijven op 21 criteria, die zijn onderverdeeld in vier thema’s: milieu, arbeid en mensenrechten, ethiek en duurzaam aankoopbeleid.


Gouden primeur voor AG


Sinds 2020 laat AG zijn duurzaamheidsprestaties evalueren door EcoVadis. Een EcoVadis-score wordt wereldwijd erkend als een zeer goede graadmeter van de duurzaamheidsprestaties van een bedrijf.

 

Dit jaar behaalt AG voor het eerst een gouden duurzaamheidslabel. Daarmee behoort de nummer 1 in de Belgische verzekeringen wereldwijd tot de 5% best presterende bedrijven op het vlak van duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 

AG dankt die hoge score onder meer aan zijn ethische bedrijfsvoering en modern HR-beleid. Daarin zet het fors in op de ontwikkeling van medewerkers en de balans tussen werk en privé. In 2022 stelde AG ook een actieplan op om diversiteit, gelijkheid en inclusie beter te integreren in de dagelijkse activiteiten. Een eerste gevolg daarvan was de lancering van de AG College, een traject dat mensen zonder diploma hoger onderwijs de kans biedt om een job op bachelorniveau uit te oefenen na zes maanden intensieve opleiding.

 

Ook voor zijn milieubeleid scoort AG goed. Met 880 zonnepanelen op zijn gebouwen, een koolstofneutrale AG Campus, een groot renovatieproject om het energieverbruik van de kantoorgebouwen tegen 2027 met 60% te verminderen en de transitie naar 100% groene bedrijfswagens tegen 2026, is het bedrijf alvast goed op weg om zijn ecologische voetafdruk verder duurzaam te verkleinen.

 

CEO Heidi Delobelle van AG: “Duurzaamheid is een belangrijk deel van wie we zijn, want als verzekeraar denkt AG per definitie op de lange termijn. Maar de afgelopen jaren hebben we nog extra stappen gezet en duurzaamheid meer dan ooit centraal geplaatst in onze bedrijfsstrategie. Als verzekeraar, maar ook als investeerder, als werkgever en als onderneming nemen we niet alleen zelf onze verantwoordelijkheid. We stimuleren ook onze stakeholders om duurzame keuzes te maken. Omgekeerd verwachten zij heel terecht dat ook wij ons engagement hard kunnen maken. Ik ben dan ook trots dat we voor het eerst een gouden label van EcoVadis behaalden. Het is niet alleen een objectief bewijs dat we op de goede weg zijn, maar het motiveert ons ook om systematisch méér en beter te blijven doen.”

 

Meer weten over duurzaamheid bij AG?


Lees het duurzaamheidsrapport 2022 voor een overzicht van alle duurzaamheidsrealisaties AG van het afgelopen jaar.

 

     
Foto’s