Corporate 05/02/2019

AG Insurance opnieuw verkozen tot ‘Top Employer’

Voor het zevende jaar op een rij mag AG Insurance zich ‘Top Employer België’ noemen. Een mooie erkenning voor het HR-beleid.

Het Top Employers Institute bekroont elk jaar Belgische en internationale bedrijven die zich onderscheiden met hun HR-beleid. Het instituut onderwerpt het HR-beleid van de deelnemende bedrijven aan een grondige analyse. Het evalueert onder meer de verloning en andere voordelen, het opleidingsaanbod en de bedrijfscultuur. 
 

Objectief en onafhankelijk kwaliteitslabel 

Een lijst van 100 vragen, een analyse van 600 HR-praktijken en –procedures: de auditeurs van het Top Employers Institute pakten de beoordeling ook dit jaar weer grondig aan. Nieuw dit jaar was dat het onderzoek ook meer belang hechtte aan de stem van de medewerkers: hoe capteren bedrijven feedback, ideeën en suggesties, met het oog op een beter beleid en een sterkere betrokkenheid van de medewerkers?


Hun conclusie: AG is een topbedrijf om voor te werken. Uit het juryrapport blijkt bovendien dat we tegenover vorig jaar nog mooie stappen voorwaarts hebben gezet op het vlak van de ontwikkeling van leidinggevenden, personeelsplanning, loopbaanbeheer en –opvolging, en opleiding en ontwikkeling. Slechts 64 Belgische bedrijven mogen zich in 2019 ‘Top Employer België’ noemen. Voor AG Insurance is het de zevende opeenvolgende bekroning.
 

Stimulans om te blijven groeien
 

Voor HR-directeur Jan Heyvaert heeft dit nieuwste kwaliteitslabel nog net iets meer betekenis dan de vorige: 
“In 2018 hebben we met ons HR-beleid nog een versnelling hoger geschakeld. We hebben ons verloningspakket gemoderniseerd en voerden bijvoorbeeld een cafetariaplan in, waardoor medewerkers een deel van hun pakket extralegale voordelen nu zelf kunnen samenstellen. Daarnaast namen we maatregelen om de balans tussen werk en privé te versterken, en investeerden we verder in een dynamisch opleidingsaanbod en carrièremogelijkheden voor onze medewerkers. We starten 2019 met nog meer ambitie. We hebben al een reeks nieuwe initiatieven gepland om onze medewerkers te ondersteunen om het beste te halen uit hun carrière en hun leven.”


Meer info


Wil je graag meer weten over het ‘Top Employer’-certificaat, het certificeringsproces en de score van AG Insurance, surf dan naar de website van Top Employers.
 
     
Foto’s
  • top_employer_2019_jan_heyvaert

  • top_employer_2019_AG

  • TopEmployerBelgium2019-png