Csr 22/06/2016

Medewerkers AG Insurance sporten 7 maal rond de wereld voor SOS Kinderdorpen

Het aftellen naar de zomerspelen in Rio de Janeiro is begonnen. Binnen anderhalve maand is het zover en komen onze Belgische atleten voor hun grootste sportieve uitdaging te staan. Ook bij de medewerkers van AG Insurance sloeg de afgelopen weken de sportkoorts toe. Ten voordele van het goede doel  legden zij al fietsend, lopend of roeiend om en bij de 280.000 km af in het kader van de bedrijfschallenge ‘We are all Olympians’.  AG Insurance zet hiermee zijn beleid van sociaal geëngageerd bedrijf en supporter van een actieve levensstijl extra in de verf.7 keer rond de wereld


Geïnspireerd door het grootste sportevenement ter wereld, nam 1 op 3 van de zowat 4.400 AG Insurance-collega’s deel aan de interne challenge ’We are all Olympians’. Bedoeling was om de afstand Brussel - Rio de Janeiro al lopend, fietsend en roeiend symbolisch te overbruggen op fitnesstoestellen. Ook de persoonlijke sportprestaties in de vrije tijd werden geregistreerd tijdens de 7 weken durende bedrijfschallenge.
Het initiatief werd zo enthousiast onthaald door de medewerkers dat zij, na het snel bereiken van de oorspronkelijke doelstelling, de lat steeds hoger legden en elke week de volledige afstand rond de wereld bijeen sportten. 75 % van de deelnemers koos voor lopen en/of wandelen, maar ook op de tweewieler werden tienduizenden kilometers verzameld. Uiteindelijk klokten de 1.352 deelnemers af op maar liefst 276.757 kilometer.


Fitte en geëngageerde medewerkers


Kim Gevaert, ex-topatlete en ambassadrice van SOS Kinderdorpen, kwam de deelnemers een hart onder de riem steken door zelf mee te sporten:
"Ik zie als ex-atlete een duidelijk verband tussen sporten en fysiek en mentaal welzijn", Bovendien kan er aan sport ook vaak een maatschappelijke dimensie gekoppeld worden. Deze challenge is dan ook een droomactie in mijn ogen: er wordt aan de gezondheid van jullie medewerkers gedacht, en ondertussen zorgen zij er via hun gezamenlijke inspanningen voor dat kansarme kinderen een betere thuis en toekomst krijgen. Ik ben echt onder de indruk van de prestaties die de werknemers van AG Insurance geleverd hebben."


Tom Moons, communicatieverantwoordelijke bij SOS Kinderdorpen
“Die prestaties worden vertaald in een concreet project van SOS Kinderdorpen in Brazilië: dankzij de steun van AG Insurance kunnen wij ons sociaal centrum in Rio de Janeiro volledig vernieuwen en zo kansarme gezinnen in de beste omstandigheden opvangen. We bereiden er kinderen van jongs af aan voor op hun onafhankelijkheid, zodat ze sterk staan de dag dat ze het kinderdorp verlaten. Dat de medewerkers van AG Insurance zich zo massaal en enthousiast hebben ingezet voor hen, is echt fantastisch."


Raphaël Copis, HR directeur van AG Insurance
“AG Insurance hecht veel belang aan gelukkige en fitte medewerkers. Wij zijn ervan overtuigd dat wie zich goed voelt in zijn vel, dat ook tot uiting laat komen in de dienstverlening naar onze klanten en partners. Het succes van ‘We are all Olympians’ in het bedrijf toont bovendien aan dat er een heel groot sociaal engagement leeft bij onze collega’s. Gecombineerd met hun bedrijfsfierheid en sportieve ingesteldheid hebben ze samen een recordprestatie neergezet die alle verwachtingen heeft overtroffen.”
Smartwatch om 10.000 stappen per dag te halen


Studies bewijzen dat ons lichaam dagelijks voldoende beweging nodig heeft om goed te kunnen functioneren en het risico op ernstige ziektes te doen dalen. Er zijn in dat opzicht enkele internationaal erkende wetenschappelijke normen die bepalen hoeveel een volwassene moet bewegen om fundamentele gezondheidswinst te creëren:


• Sportnorm: Minstens drie keer een halfuurtje intensief sporten per week (bijvoorbeeld joggen, zwemmen, voetballen, …).

• Beweegnorm: en halfuurtje extra per dag matig intensief bewegen. Bij voorkeur alle dagen van de week (bijvoorbeeld tuinieren, naar het werk fietsen, de trap nemen, wandelen, …).

• Stappennorm: 10.000 stappen per dag*.


Om de deelnemers aan de challenge ‘We are all Olympians’ bewust te maken van hun dagelijkse bewegingspatroon, kregen ze allemaal een geconnecteerd sporthorloge. Hiermee konden ze heel wat gegevens meten en registeren: aantal stappen per dag, verbrande calorieën, slaappatroon. Daarnaast konden ze het horloge synchroniseren met een app op de smartphone en zo hun geleverde prestaties opvolgen en persoonlijke sportobjectieven nastreven.


Raphaël Copis
”Volgens de KU Leuven haalt een doorsnee werknemer met een zittend beroep zo’n 6.000 stappen per dag. Met een gemiddelde van 9.417 komen onze medewerkers dus héél dicht bij de internationaal aanbevolen stappennorm. Wij willen hier nu een duurzaam vervolg aan koppelen. Daarom mogen de deelnemers het horloge houden om op de ingeslagen weg te kunnen verdergaan. Zo werkt alvast 1 op 3 medewerkers van AG Insurance bewust verder aan zijn of haar fitheid!”* Internationale stappenindex (TUDOR-LOCKE & BASSETT, 2004)
< 5.000: sedentair
5.000 -7.499: weinig actief
7.500 -9.999: redelijk actief
10.000 -12.499: actief
> 12.500: zeer actief


     
Foto’s
  • we are all olympians