Cultuur 10/06/2015

Europese Spelen in Bakoe - onze Belgische reporters!

Van 12 tot 28 juni 2015 vinden in Bakoe, de hoofdstad van het Oost-Europese Azerbeidzjan, de eerste Europese Spelen plaats, een organisatie van de Olympische comités van 50 Europese landen. Als sponsor van het BOIC steunt ook AG Insurance dit nieuwe topevenement. Beter nog, de verzekeraar organiseerde een wedstrijd waarbij de winnaars als reporter voor AG Insurance de spelen live konden meemaken en er verslag over hebben uitgebracht.


Primeur


Europa was tot nu toe het enige werelddeel dat nog geen eigen “continentale” spelen had. Met de vierjaarlijkse Europese Spelen wordt dit vacuüm nu opgevuld. Dit grootse sportevenement brengt voor zijn eerste editie meer dan 6.000 topsporters bijeen in 20 verschillende sporttakken, waaronder 16 olympische sporten. Voor Azerbeidzjan is het alvast het belangrijkste sportevenement dat ooit plaatsvond in dit land, strategisch gelegen op de overgang tussen Oost-Europa en West-Azië.
Ook België is sterk vertegenwoordigd met een delegatie van 114 atleten, onder wie judoka Charline Van Snick, gesponsord door AG Insurance, en wielrenster Sofie De Vuyst, eveneens gesponsord door AG Insurance en waarvoor ze tevens halftijds werkt als juriste.Fiere partner van het BOIC


Sinds 2010 is AG Insurance partner van zowel het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) als het Belgian Paralympic Committee (BPC). Op die manier steunt AG Insurance niet enkel de werking en ontwikkeling van de activiteiten van het BOIC en de geselecteerde atleten, maar wil de verzekeraar ook op een structurele manier en op lange termijn bijdragen tot de promotie van de brede sportbeoefening en, indirect, tot een sportieve, gezonde en evenwichtige samenleving.Unieke wedstrijd “Beleef de Europese Spelen als reporter”


“Aanmoedigen, verrassen, delen”. Onder dit motto lanceerde AG Insurance begin april een unieke wedstrijd die open stond voor alle creatieve en communicatieve sportliefhebbers. Doel van de wedstrijd was om enkele reporters aan te duiden die tijdens een vijfdaags verblijf in Bakoe, voor AG Insurance verslag mochten uitbrengen over de Europese Spelen en de prestaties van de Belgische atleten. De kandidaten konden hun project indienen tot 29 april.
De jury baseerde zich in zijn selectie op de originaliteit en creativiteit van de voorgestelde aanpak. De winnaars verbleven van 11 tot 15 juni in Bakoe met een partner naar keuze. Ze beleefden er de Europese Spelen van op de eerste rij en postten hun commentaren op verschillende sociale media.


 
Onze Belgische reporters


Proficiat aan de winnaars van onze wedstrijd!

Heidi Vandenbussche

Blogster lifestyle


Boris Vanacker en Martin Caulier

Tweedejaarsstudenten Master in de Europese journalistiek aan het IHECS


Frederik Eraly en Anneleen Defruyt
Frederik deed ervaring op als sportjournalist bij EXQI Sport en ROB-tv;
Anneleen is een sportieve blogster.

     
Foto’s