Cultuur 13/02/2019

AG Insurance en het Belgian Paralympic Committee verlengen partnership

Sinds 2011 ondersteunt AG Insurance het Belgian Paralympic Committee (BPC). Met twee Paralympische zomer- en twee winterspelen op de gezamenlijke teller, ondertekenden beide partijen een verlenging van hun vruchtbare samenwerking in de aanloop naar de spelen van Tokyo 2020.

Het Belgian Paralympic Committee vertegenwoordigt de Paralympische beweging in ons land. Het BPC wil de waarden naar voren brengen die de basis vormen van de beweging (integratie, persoonlijke ontplooiing, verdraagzaamheid, ...) en dit via verschillende activiteiten die op nationaal en internationaal gebied worden georganiseerd. Daarnaast zet het comité in op sport voor alle mensen met een fysieke, psychische, verstandelijke of zintuiglijke beperking, en dit op alle niveaus van de sportieve piramide, van initiatie tot topsport.
 

Supporter van het BPC en een gezonde levensstijl

Sinds 2011 verbindt AG Insurance zich ertoe om, in overeenstemming met zijn maatschappelijke rol en bedrijfswaarden, het BPC-programma te ondersteunen.
AG Insurance steunt niet enkel de werking en ontwikkeling van de activiteiten van het comité en de geselecteerde atleten, maar als verzekeraar wil hij ook op een structurele manier en op lange termijn bijdragen tot de promotie van de brede sportbeoefening en, indirect, tot een sportieve, gezonde en evenwichtige samenleving.

Al jarenlang zet AG Insurance in op dit thema via partnerships met verschillende sportfederaties en grote Belgische evenementen als de AG Memorial Van Damme, of de 10 miles van Antwerpen, Brussel en Charleroi. Hierbij worden mensen niet alleen aangezet om de positieve effecten van sport te ontdekken, maar ook met elkaar verbonden via de sociale dimensie die gepaard gaat met zowel actieve als passieve sportbeleving.

Het eind vorig jaar gelanceerde activatieprogramma "Move by AG" voegt hier nog een extra dimensie aan toe. Meer dan een traditioneel sponsoringship, is het een strategisch plan met een focus op regelmatig bewegen in al zijn vormen: wandelen, de trap nemen op het werk, met de fiets naar de bakker, …

De AG Belgian Coast Walk in mei, een gloednieuwe wandeltocht langs de hele of een deel van de Belgische kust, wordt alvast het eerste belangrijke evenement binnen het programma dat een groot aantal mensen ertoe zal aanzetten om vaker te bewegen.
 

Hans De Cuyper, CEO AG Insurance
"Ons partnership met het Belgian Paralympic Committee is een perfecte hefboom voor ons programma Move by AG.  We willen alle Belgen motiveren om regelmatig te bewegen, van recreatief tot Olympisch niveau. De samenwerking met het BPC brengt onze missie ook bij de mensen met een handicap, die door hun wilskracht vaak buitengewone prestaties neerzetten. Bovendien sluiten de waarden die de Paralympische beweging uitdraagt naadloos aan bij die welke wij als verzekeraar hoog in het vaandel dragen. Ik ben dan ook uitermate verheugd dat wij onze samenwerking de komende jaren kunnen verderzetten.”

 

Anne d’Ieteren, voorzitster Belgian Paralympic Committee
“Wij zijn heel tevreden dat dit partnership doorloopt want AG Insurance is een van onze grootste en meest loyale supporters. De steun van AG Insurance is cruciaal en stelt de hele Belgische Paralympische beweging in staat om mensen met een handicap de kans te geven om zich te ontwikkelen op het vlak van sport. Van recreatief sporten tot sporten op het hoogste niveau. AG Insurance is bovendien een heel dynamische en actieve partner, die veel tijd en energie besteedt aan uiteenlopende projecten, zowel sportieve als niet-sportieve. Dit is uiterst waardevol.”

 

Inspireren en motiveren!

Als supporter van het Paralympic Team Belgium ziet AG Insurance in de paralympische atleten de perfecte ambassadeurs die mensen kunnen aanzetten om er een actievere levensstijl op na te houden. Zij leveren dagelijks, meer dan wie ook, hét bewijs dat iedereen volgens eigen behoeftes, mogelijkheden en ambities op een gezonde en kwaliteitsvolle manier aan sport kan doen, ondanks een beperking.

Om die boodschap kracht bij te zetten, lanceren AG Insurance en het BPC vandaag het eerste van tien zogeheten ‘inspirational movie clips’ op de sociale media. In het kader van de ‘Road to Tokyo 2020’ brengen tien bekende Belgen daarin hulde aan tien paralympiërs. Hun verhalen van de komende weken zorgen ongetwijfeld voor dat extra duwtje in de rug om toch maar wat vroeger uit de veren te komen om een eindje te gaan joggen, of net dat kwartiertje langer de hond uit te laten.

Foto’s