Innovatie 31/01/2020

AG en BNP Paribas Fortis worden aandeelhouder van mobiliteitsdienstverlener Optimile

Reeds sinds 2017 is Touring, de belangrijkste mobiliteitsorganisatie van België, aandeelhouder van de Gentse software-ontwikkelaar Optimile. In het kader van het partnership dat Touring vorig jaar met AG en BNP Paribas Fortis heeft afgesloten, treden nu ook de 2 andere partners toe tot het kapitaal van Optimile. Het aandeelhouderschap is voortaan gelijk verdeeld tussen de 3 partners, die ieder over een derde van de aandelen beschikken. 

Optimile is een in Gent gevestigd innovatief softwarebedrijf dat actief is in 7 landen en verschillende toepassingen op het vlak van mobiliteit aanbiedt. Zo heeft het bedrijf o.a. een cloudgebaseerd platform ontwikkeld dat verschillende soorten vervoermiddelen met de eindgebruiker verbindt door mobiliteit als een dienst te benaderen (Mobility as a service of MaaS). Gebruikers van dit platform kunnen makkelijk verschillende vervoermiddelen combineren om op de voor hen meest passende manier hun bestemming te bereiken, inclusief voor het in één beweging reserveren en betalen van de verschillende transportmodi. Onder andere Touring gebruikt dit platform reeds voor de EasyWay applicatie.

De kapitaalsversterking gaat gepaard met een herschikking van het management van Optimile. De huidige CEO Wim Iliano geeft de fakkel door aan An De Pauw, die in haar carrière bij o.a. Tesla en D'Ieteren een unieke kennis en ervaring heeft opgedaan in de nieuwe mobiliteit en aangesteld wordt als nieuwe CEO vanaf 5 maart 2020.

Bruno de Thibault, CEO van Touring

Door de versterking van zijn kapitaal, zal Optimile over bijkomende middelen en slagkracht beschikken om zijn verschillende mobiliteitstoepassingen te optimaliseren en sneller en efficiënter op de markt te brengen. We geloven sterk in de creativiteit, knowhow en expertise van het bedrijf om performante en gebruiksvriendelijke mobiliteitsoplossingen te ontwikkelen die inspelen op toekomstige mobiliteitstendensen en -behoeften.


Edwin Klaps, Directeur Non-life & Broker channel bij AG

Zowel de verkeerssituatie in de steden als het mobiliteitsgedrag en de behoeften van mensen veranderen snel. In de mobiliteit van de toekomst zullen multimodale transportoplossingen een steeds grotere rol gaan spelen, waarbij gebruik belangrijker zal worden dan bezit. Als verzekeraar hechten we veel belang aan een laagdrempelige, veilige en duurzame mobiliteit en willen we, samen met onze solide partners, graag een rol spelen in deze evolutie. Onze participatie in Optimile past perfect binnen deze visie.


Max Jadot, CEO BNP Paribas Fortis

Via het nieuwe aandeelhouderschap van Optimile, dat drie belangrijke actoren in de Belgische economie samenbrengt rond Mobiliteit, geven we een sterk signaal naar de markt dat we geloven in de unieke expertise van Optimile en de kwaliteit van de door haar geboden oplossingen. Als eerste bank van het land willen we een sleutelrol spelen in maatschappelijke thema’s zoals o.a. mobiliteit en oplossingen aanbieden ‘beyond banking’ ten dienste van onze klanten.

     
Foto’s
  • man-maas-mobility-optimile-jpg