Cultuur 28/10/2019

AG en Belgian Cycling verlengen partnership tot 2025

AG en de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond blikken terug op bijna een kwarteeuw van samenwerking ten voordele van de Belgische wielersport, en kondigen aan hier alvast tot 2025 mee door te gaan.

Als ‘principal partner’ heeft verzekeraar AG al sinds 1997 een structurele samenwerking met Belgian Cycling. AG is niet alleen sponsor van de nationale teams, maar ondersteunt ook de verschillende professionele en recreatieve wielerevents van de wielerbond. Het logo van AG duikt doorheen het jaar op in de communicatie van de federatie, op de wedstrijduitrusting van de nationale teams, en langs de parcoursen van de verschillende Belgische kampioenschappen. Weg- en baanwielrennen, para-cycling, cyclocross, trial, MTB en BMX: alle disciplines zijn vertegenwoordigd.

Beide partners zetten zich volop in om de wielersport naar verschillende doelgroepen toe te promoten en te ontwikkelen. De topprestaties van onze nationale wielrenners én wielrensters vormen daarbij een stimulans voor de recreatieve sporter, en voor fietsen in het algemeen.
 

Samenwerking met vijf jaar verlengd

AG en Belgian Cycling kunnen terugkijken op een vruchtbare en steeds sterker wordende samenwerking. Nu de laatste ritten van het wielerjaar 2019 op de weg zijn gereden en de strijd in het veld en op de piste opnieuw een hoofdrol opeist, kondigen de partners met trots aan dat zij alvast tot en met 2025 de handen in mekaar blijven slaan.
 

 Hans De Cuyper, CEO AG
"Voor AG is onze Belgische verankering een historisch en belangrijk gegeven. Met dit partnerschap ondersteunen we een sport die heel veel Belgen een warm hart toedragen, die mensen verenigt en bijzonder toegankelijk is. Ik ben zeer verheugd dat we onze samenwerking de komende vijf jaar kunnen verderzetten.”

 

 Ook bondsvoorzitter Tom Van Damme toont zich enthousiast:
“Dankzij de steun van onder meer AG hebben we de afgelopen decennia de ademruimte gekregen om de wielersport in België verder te ontwikkelen. Ik denk daarbij aan de uitbouw van het dameswielrennen, de uitbreiding van het programma van de nationale selecties, de organisatie van de verschillende kampioenschappen, ... We verlengen onze samenwerking dan ook graag in wederzijds vertrouwen.”

     
Foto’s
  • signature-JPG

  • FP9989-jpg