Corporate 28/03/2024

AG wordt sponsor én eigenaar van vrouwenwielerteam AG Insurance-Soudal

AG Insurance, de grootste verzekeraar van België, versterkt zijn engagement in het vrouwenwielrennen. AG wordt naast hoofdsponsor ook hoofdaandeelhouder van vrouwenwielerteam AG Insurance-Soudal. Zo wil AG de opleiding van jong vrouwelijk wielertalent en zijn professionele WorldTourteam verder ontwikkelen. Dit engagement ligt volledig in lijn met het DNA van de verzekeraar, die enorm inzet op de ontwikkeling en groei van zijn 4.400 medewerkers.

 

Het wielrennen en AG: een mooie en lange geschiedenis samen


AG Insurance en het Belgisch wielrennen: het zijn twee handen op een buik. AG Insurance is namelijk al 25 jaar partner van de Belgische en regionale wielerfederaties. Zo ondersteunt het bedrijf de ontdekking en ontwikkeling van jonge talenten in een sport die België wereldwijde uitstraling geeft.
Sinds 2021 is AG ook titelpartner van de voorjaarsklassiekers Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl. Dat partnerschap werd recent nog met 4 jaar verlengd. 


Als sponsor een positieve impact op de sport


Met zijn ervaring en contacten in het wielrennen engageerde AG Insurance zich drie jaar geleden ook als hoofdsponsor van het vrouwenwielerteam onder de vleugels van Patrick Lefevere en oprichtster Natascha den Ouden. Het doel was duidelijk: jonge vrouwelijke Belgische en internationale wielertalenten een groeipad aanbieden, terwijl ze de vruchten plukken van een professionele omkadering, materiaal en trainingsfaciliteiten. 
Maar het was ook de ambitie om dit team naar de top van het vrouwenwielrennen te laten doorgroeien, zoals eerder ook het mannenteam van Patrick Lefevere deed. Een ambitie die het team dit seizoen waarmaakte: op 1 januari 2024 promoveerde AG Insurance – Soudal naar het hoogste niveau in het vrouwenwielrennen, de WorldTour. Daarmee wordt het team nu automatisch uitgenodigd voor alle internationale topwedstrijden. 


Engagement duurzaam verankeren


Om zijn engagement tegenover AG Insurance – Soudal duurzaam te verankeren, wordt AG Insurance vanaf vandaag hoofdaandeelhouder van het vrouwenwielerteam, met 76% van de aandelen. Decolef, de vennootschap achter de professionele mannenploeg Soudal Quick-Step, behoudt 24% van de aandelen.   

Rob Maes, Director Corporate Marketing, Communication & Sponsoring bij AG : “De afgelopen seizoenen hebben we nauwe banden gesmeed met iedereen bij het vrouwenwielerteam. Samen met het team groeiden ook de sportieve ambities én ons engagement. Als hoofdsponsor hadden we al bepaalde hefbomen, maar als teameigenaar kunnen we nog meer impact hebben op de verdere duurzame ontwikkeling van het team en op de verdere professionalisering van het vrouwenwielrennen in het algemeen. Voor AG Insurance bewijst deze beslissing meer dan ooit ons engagement voor het vrouwenwielrennen op lange termijn.” 

 

Patrick Lefevere, CEO Soudal Quick-Step professional cycling team : “We hebben een professioneel vrouwenteam aan onze organisatie toegevoegd toen we in staat waren om onze rensters de professionele omgeving aan te bieden waar we als ‘the Wolfpack’ garant voor willen staan.  Vandaag bestaat ons team uit 15 professionele WT-rensters, 16 DEVO + U19 rensters en 30 stafleden.  Het vrouwenteam geniet de volledige steun van onze professionele wielerstructuur die al meer dan 20 jaar bestaat.  Alle kennis en ervaring op vlak van performance, training, voeding en techniek wordt tussen al onze teams uitgewisseld.  We zijn trots om de uitstekende samenwerking met een sterke partner zoals AG Insurance te kunnen verankeren, en samen verder te bouwen aan de toekomst van het vrouwenwielrennen”. 

 

Sterkere banden met de WolfPack

 

AG Insurance-Soudal vrouwenteam past ook haar organisatie aan, om nog meer de synergieën te benutten met het professionele mannenteam van Soudal Quick-Step, ook wel bekend als ‘the Wolfpack’. Jurgen Foré, COO van Soudal Quick-Step, zal zijn huidige rol van COO combineren met de rol van teammanager van AG Insurance-Soudal vrouwenteam. Zo kan het vrouwenteam op de volwaardige steun van het professionele mannenteam Soudal Quick-Step blijven rekenen. Ex-renster en boegbeeld Jolien D’Hoore wordt sportief verantwoordelijke van AG Insurance-Soudal.


AG Insurance wil graag Natascha den Ouden bedanken voor haar pionierswerk als oprichtster van dit team en voor het vrouwenwielrennen in het algemeen. Dit team ontstond en kon zich verder ontwikkelen dankzij haar persoonlijk engagement en expertise. AG Insurance-Soudal bereidt zich voor op een veelbelovende toekomst, maar blijft trouw aan zijn visie van duurzame groei.

 

     
Foto’s
  • trainingAGladies-8342-jpg

  • trainingAGladies-8331-jpg

  • trainingAGladies-8203-jpg

  • trainingAGladies-8188-jpg