Innovatie 26/06/2018

​AG Car Repair Days: een unieke kans om kennis te maken met een innoverende techniek om deukjes in het koetswerk te herstellen

Een deukje in een auto is snel gebeurd: een hagelbui, een tak die plots afbreekt, kiezelsteentjes… Heel wat bestuurders zien op tegen de hoge kosten om dergelijke deukjes te laten herstellen, maar ze vergeten wel dat de waarde van hun wagen daalt… Nochtans bestaat er een efficiënte en innoverende herstellingstechniek. Om die te promoten organiseert AG Insurance een uniek vierdaags event waarbij in niet minder dan 2.500 wagens tot 3 deuken gratis hersteld worden.

Klanten gemoedsrust bezorgen  


Al enkele jaren luidt de merkbelofte van AG Insurance ‘supporter van jouw leven’. Die belofte wil de verzekeraar ook waarmaken als het gaat om de auto’s van zijn klanten:  hen gemoedsrust bezorgen, niet alleen bij een ongeval, maar ook bij kleine alledaagse schade. 

Edwin Klaps, Managing Director
“Een deuk in de carrosserie, erg is het niet, maar het is wel vervelend. Auto’s zijn vandaag zo gesofisticeerd dat zelfs voor enkele deukjes de herstellingskosten snel oplopen in de honderden of zelfs duizenden euro. We hebben gemerkt dat veel klanten om die reden aarzelen om hun wagen te laten herstellen, wat dan weer zorgt voor waardeverlies … Dit is uiteraard jammer want er bestaan wel degelijk efficiënte en innovatieve herstellingstechnieken, waarbij de kosten zowel voor de verzekeraar als voor de klant binnen de perken blijven.”


Paintless Dent Repair, een snelle en ecologische herstellingstechniek voor een aanvaardbare prijs

 

AG Insurance beschikt al een paar jaar over zijn eigen netwerk van 1300 erkende herstellers. Dit staat niet alleen garant voor de kwaliteit van de herstellingen, het stelt de verzekeraar ook in staat om zijn klanten voor een groot aantal schadegevallen door te verwijzen naar herstellers die gebruikmaken van de Paintless Dent Repair (PDR) techniek voor het wegwerken van deuken uit het koetswerk. In deze techniek, uitgeoefend door gespecialiseerde vaklui, moet de wagen niet gedemonteerd worden en zijn ook geen wisselstukken nodig. Het originele koetswerk blijft dus intact en de wagen kan veel sneller hersteld worden. “En omdat er geen schadelijke producten als autolakken aan te pas komen en er ook geen broeikasgassen worden uitgestoten, beperken we ook in belangrijke mate de ecologische impact, wat we heel belangrijk vinden” preciseert Edwin Klaps.


Uniek in België: AG Car Repair Days promoten de PDR-techniek

 

Vier dagen lang (van 21 tot en met 24 juni) organiseert AG Insurance in primeur voor ons land de AG Car Repair Days. Met dit grootschalige event in Brussels Kart Expo in Groot-Bijgaarden wil de verzekeraar de PDR-techniek beter bekend maken en tegelijk aantonen dat AG Insurance niet alleen innoveert op het vlak van verzekeringsproducten maar ook op het vlak van dienstverlening. 

Tijdens deze vier dagen nemen een vijftigtal herstellers die gespecialiseerd zijn in de PDR-techniek 2500 wagens onder handen. In een halfuur tijd kunnen zij tot drie deuken met een maximumgrootte van een stuk van 2 euro herstellen. Ondertussen kunnen de bestuurders met eigen ogen de techniek zien toepassen… en de deuken zien verdwijnen!” vertelt Edwin Klaps. 


AG Insurance biedt deze service, waarvan de waarde rond de 200 euro schommelt, aan de ingeschreven klanten en partners aan, maar daar blijft het niet bij. 

Hans De Cuyper, CEO
“De AG Car Repair Days vormen voor ons een fantastische kans om niet alleen onze klanten, maar ook alle eigenaars van wagens in België te sensibiliseren voor efficiënte en innoverende alternatieven op het vlak van herstellingen van het koetswerk. We zijn ervan overtuigd dat we, als verzekeraar die bij een ongeval direct betrokken partij is, een rol te spelen hebben in de promotie van deze techniek. Hoe meer klanten de PDR-techniek kennen en ernaar vragen, hoe meer herstellers er de voorkeur aan geven, hoe voordeliger dit is voor alle partijen: de klanten natuurlijk, maar ook de garagehouders, de verzekeraars en tussenpersonen en vooral het milieu!” AGI Car Repair AfterMovie_Long_AG_NL from AG Insurance on Vimeo.


Tevreden en zelfs entousiaste klanten!


​De AG Car Repair Days werden op zondag 24 juni afgesloten met een uitstekend rapport.  Op 4 dagen tijd werden niet minder dan 2.200 wagens onder handen genomen door de PDR-specialisten, 4.300 blutsen werden vakkundig weggewerkt. Geen wonder dat de tevredenheidsscore met gemiddeld 93% bijzonder hoog lag. : 94 % zou zijn familieleden het evenement aanbevelen.  
Dirk : "Ik had mijn wagen nog maar 2 weken toen mijn zoon op de parking van zijn werk vaststelde dat er al deukjes in waren … Ik ben dan ook zeer blij dat ik me heb ingeschreven: het onthaal is hartelijk en de herstelling professioneel uitgevoerd!"
Stéphane : "Toen ik mijn wagen op een parking ging ophalen, merkte ik meteen enkele deukjes op. Allesbehalve leuk, natuurlijk. De vaklui hier zijn zeer flexibel en ze leveren uitstekend werk. Een mooi gebaar naar mij als klant."
Valérie : "Die AG Car Repair Days zijn een fantastisch initiatief. Prima onthaal en organisatie. De mensen hier kennen hun vak, zijn zeer vriendelijk en werken nauwgezet.” 
Foto’s
  • IMG7319-JPG

  • IMG7322-JPG

  • IMG7325-JPG

  • IMG7343-JPG

  • IMG7348-JPG

  • IMG7351-JPG