Cultuur 14/11/2018

De AG Belgian Coast Walk, een gloednieuw wandelevenement binnen Move by AG

Het activatieprogramma Move by AG dat AG Insurance vorige week aankondigde, krijgt met de AG Belgian Coast Walk al meteen een eerste invulling. Deze gloednieuwe wandeltocht op 11 mei 2019 langs de hele of een deel van de Belgische kust wil uitgroeien tot een sportief evenement waar mensen maandenlang naar uitkijken en zich op voorbereiden, maar evenzeer tot een gezellige dag uit voor jong en oud, voor het hele gezin.

In een tijdperk waarin mensen steeds meer een zittend leven leiden, met alle nefaste gezondheidsgevolgen van dien, wil Move by AG mensen aanzetten om regelmatig te bewegen en dit in al zijn vormen, sportief, recreatief en gewoon functioneel in het alledaagse leven. De acties, aanbevelingen en preventieboodschappen die deel uitmaken van het programma zullen gebaseerd zijn op actuele wetenschappelijke studies en inzichten inzake bewegingsadviezen en ze zijn aangepast aan het fitheidsniveau van elke deelnemer.

De AG Belgian Coast Walk past dan ook perfect binnen deze doelstellingen: met zijn verschillende afstanden tussen 7 en 80 kilometer is het immers zowel een laagdrempelig event voor het hele gezin als een sportieve uitdaging voor wie zijn ambities iets hoger stelt. In ieder geval is het een evenement dat een groot aantal mensen ertoe zal aanzetten om vaker te bewegen. 

AG Insurance is dan ook bijzonder fier zijn schouders te kunnen zetten onder dit evenement en wenst de organisatoren, Wandelsport Vlaanderen en Golazo, alle succes.

Lees hier het persbericht.

Foto’s
  • agbelgiancoastwalk-jpg

  • AGBCWmet datumcmyk-jpg

  • Move-byAG-JPG